utorak, 9. listopada 2018.

Hoće li se cirkus iz Gradskog vijeća Zenica prenijeti na Skupštinu Zeničko dobojskog kantona?

Ko pobjeđuje?

I najneupućenijem stanovniku  je jasno da se u Zenici ne zna ko upravlja. Kod svake nove sjednice Gradskog vijeća Zenica traže se koalicije, lobira a neki bi rekli i kupuju vijećnici za usvajanje određene tačke dnevnog reda. Imali smo priliku vidjeti korištenje institucija, kantonalnih i gradskih inspekcija u politička podkusurivanja i podmetanja protivničkoj političkoj strani. Opšti izbori su završeni, dobio je ko je dobio, a metla kojom su se trebali pomesti ljuti neprijatelji otišla je za Lijanovićem, a druge nema. Što ćemo sad? Da li je stavljena tačka na opstruiranja kantonalne vlasti od strane Gradske uprave ?

Prema pisanju medija, u Skupštini Zeničko-dobojskog kantona bit će zastupljeno devet stranaka, a za formiranje parlamentarne većine potrebno je 18 zastupnika.

SDA će u skupštini imati deset, a SDP sedam zastupnika. Nezavisni blok će imati četiri, a po tri zastupnika SBB, koalicija okupljena oko HDZ-a BiH, te DF, dok će po dva mandata pripasti a-SDA i SBiH, te jedan Našoj stranci.

Bivša predsjedavajuća Gradskog vijeća, oko koje su se lomila koplja ulazi u Skupštinu, mudrija i iskusnija. Da li će dozvoliti da se u skupštinskim klupama ponovi scenarij iz gradskog vijeća? Da  nezakonite radnje preko noći postaju zakonite isl. Kontraverzni Prostorni plan koji je u gradskom vijeću usvojen za vrijeme božićnih praznika nije završen. Sanja će imati priliku ponovo raspravljati o planu koji je usvojen bez njene prisutnosti. Biće zanimljivo...Gledam maloprije fcb.status gradonačelnika. Osjeća ponosno!? Zašto? Ne sluti na dobro. Predviđam cirkus u Skupštini Zeničko dobojskog kantona. Sve je isto samo njega nema.



Nema komentara:

Objavi komentar

Irfan Čengić kritikovao vrh SDP-a: Opstruisali su me i maltretirali

Irfan Čengić, aktuelni zastupnik SDP-a Bosne i Hercegovine u federalnom parlamentu koji je na ovim Općim izborima bio kandidat...