nedjelja, 28. listopada 2018.

Boris Britvar: novac nestao, a niko nije odgovoran. Šta radi inspekcija, policija, SIPA, Tužilaštvo???

Boris Britvar je na proteklim izborima bio  kandidat za Federalni parlament ispred "Naše stranke" Zenica. Jedan od Zeničana koji nije podlegao "uticaju" Fuada SDAsumovića....Podsjećam, zbog nabrojanih nezakonitosti vezanih za rebalans budžeta, a koje su nakon sastanka s Predragom Kojovićem postale "zakonite", Britvar je samo nakratko uzburkao javnost. Nakon što su se strasti stišale "Naša stranka" je podržala SDAsumovićev rebalans budžeta, a navodne nezakonite radnje preko noći su za Našu stranku postale zakonite iako to danas više nikome nije bitno niti je bio tko očekivao drugačiji ishod. U međuvremenu, Britvar ne miruje. Zanimljiv osvrt nakon saobraćajne nesreće na Glavnoj gradskoj magistrali napisao je upravo Britvar.

Njegov osvrt prenosim u cjelosti, bez ijedne izmjene.

Piše: Boris Britvar
GRANICA GRAĐANSKE TOLERANCIJE

Prije nekoliko dana sam pisao o nezakonitostima vezanim za realizaciju projekta glavne gradske magistrale, ali su se komentari vezani za ovu temu sveli na to da li netko pali žmigavac na ulazu u kružni tok, pa mi se čini da u našem gradu niko ne želi govoriti o odgovornosti.
Jučer je opet, nažalost, nastradala djevojčica na cesti koja ne bi trebala biti otvorena za promet, obzirom da nema upotrebnu dozvolu, te još jednom otvaram pitanje gdje je granica građanske tolerancije? U biti, pitanja je mnogo, ali ću još jednom napomenuti samo neka.

* NEZAKONITO IZMJENJENA TRASA saobraćajnice koja je zacrtana urbanističkim planom grada i tehnički dvojbena rješenja u smislu bezbjednosti saobraćaja.
* Tehnički prijem saobraćajnice nikada nije izvršen, tako da glavna gradska magistrala NEMA UPOTREBNU DOZVOLU.
* FINANSIJSKI IZVJEŠTAJ o realizaciji projekta nikada NIJE USVOJEN, a prema pretpostavkama za izgradnju 3,5 km ceste je utrošeno 36 miliona KM, tj. DESET MILIONA KM ZA JEDAN KILOMETAR bez kamata.
* Gradska uprava je za potrebe projekta uzela komercijalni kredit u iznosu od 25 miliona dolara. NOVAC koji nije utrošen za realizaciju projekta je NESTAO.

Rezime
Projekat saobraćajnice je apsolutno upitan u tehničkom smislu, upotrebne dozvole nema, novac nestao, a niko nije odgovoran.
Šta radi inspekcija, policija, SIPA, Tužilaštvo???
Koliko naših sugrađana i djece treba nastradati da bi neko počeo raditi svoj posao?


Nema komentara:

Objavi komentar

Irfan Čengić kritikovao vrh SDP-a: Opstruisali su me i maltretirali

Irfan Čengić, aktuelni zastupnik SDP-a Bosne i Hercegovine u federalnom parlamentu koji je na ovim Općim izborima bio kandidat...