srijeda, 26. rujna 2018.

Muftije Islamske zajednice u BiH osudile one koje siju smutnju i podstiču podjele


Vjerujem da se čitaoci 32 vijećnika sjećaju one skandalozne hutbe i zloupotrebe vjere u Zenici, kada je uvaženi efendija Beganović izjavio za one koji ne pripadaju njihovoj političkoj opciji da "plizne" po džamijama kao da su životinje. Hudbe koja bi se mogla usporediti sa najprimitivnijom predizbornom ratnohuškačkom retorikom i ocjeniti jednom vrstom govora mržnje za koji se po zemaljskom zakonu krivično odgovara. 

Muftije Islamske zajednice u BiH danas su na radnom sastanku, pored ostalog razmatrali trenutnu situaciju u društvu i Zajednici u kontekstu predstojećih izbora, saopćila je agencija MINA.

Na sastanku s reisu-l-ulemom Huseinom ef. Kavazovićem i zamjenikom reisu-l-uleme Huseinom ef. Smajićem, muftije su analizirali ulogu Islamske zajednice u izbornom procesu i izazove s kojima se susreću njeni imami, nosioci vjerskog autoriteta i članovi.

Između ostalog, posebno su osudili govor mržnje prema islamu i muslimanima, koji se mogao čuti i prije zvaničnog početka predizborne kampanje, te pokušaje uvlačenja Islamske zajednice i njenih autoriteta u izborne kampanje.

Muftije pozivaju sve građane bez obzira na pripadnost da ne podržavaju one političke opcije koje siju smutnju i podstiču podjele među ljudima i narodima.

Dakle, između redova iz Islamske zajednice su poručili za koga treba, a za koga ne treba glasati. Cijeli članak možete čitati ovdje.

32.vijećnik, fokus.ba









Nema komentara:

Objavi komentar

Irfan Čengić kritikovao vrh SDP-a: Opstruisali su me i maltretirali

Irfan Čengić, aktuelni zastupnik SDP-a Bosne i Hercegovine u federalnom parlamentu koji je na ovim Općim izborima bio kandidat...