nedjelja, 23. rujna 2018.

KOMŠIĆ: Ako BiH bude ugrožena branit ćemo je svim sredstvima

Neko veče sam prenio članak o Mirsadu Hadžikadiću sa predizbornog skupa u Mostaru. U ispunjenoj dvorani Hotela Bristol predstavio Hadžikadić je predstavio svoj program i komparativne prednosti u odnosu na druge kandidate.

Večeras za čitaoce bloga 32.vijećnik prenosim članak o Željku Komšiću, njegovoj ratnoj retorici i onome što nam između ostalog on donosi kao kadnidat za Člana predsjedništva.

Predsjednik DF-a i kandidat ove stranke za člana Predsjedništva BiH Željko Komšić rekao je u intervjuu za srbijanski Danas da bi se Milorad Dodik i Dragan Čović, ako budu izabrani, mogli povući s pozicija članova Predsjedništva, te u tom slučaju taj "šef države" više ne postoji.


“Sličan, ako ne identičan, scenarij raspada države već smo vidjeli u slučaju posljednjeg Predsjedništva SFRJ. Ista matrica“, rekao je Komšić.

Na upit vjeruje li u budućnost BiH rekao je “naravno i bezuvjetno, ako bude ugrožena, branit ćemo je svim sredstvima”.

Upitan je i zašto tvrdi da bi ulazak u suradnju s Dodikom i Čovićem bio duboko izdajnički, te da li bi oni kontrolirati sve financijske tokove.

“Mislim da su njihovi planovi daleko ozbiljniji od toga. Zapravo oni i sada kontroliraju sve financijske tokove. To već imaju i ne bore se za to. A za šta se bore već sam odgovorio. Osim toga, oni ni ne skrivaju svoje ciljeve. Oni su isti kao oni koje je imao Karadžić na jednoj strani i Mate Boban na drugoj strani. Samo sada nema tenkova, topova, itd. Ostalo je sve isto”, rekao je Komšić za Danas.

Dodao je da će kao član Predsjedništva predložiti kalendar zajedničkih posjeta mjestima ubijanja, genocida i ratnih zločina nad civilnim stanovništvom u Bosni i Hercegovini, te će tražiti da Predsjedništvo zajednički obilježava ove događaje.






Nema komentara:

Objavi komentar

Irfan Čengić kritikovao vrh SDP-a: Opstruisali su me i maltretirali

Irfan Čengić, aktuelni zastupnik SDP-a Bosne i Hercegovine u federalnom parlamentu koji je na ovim Općim izborima bio kandidat...