srijeda, 12. rujna 2018.

Koja je svrha dobivenih besplatnih udžbenika ako djeca ne idu u školu?

foto ilustracija
Koja je svrha dobivenih besplatnih udžbenika ako djeca ne idu u školu?

Prije nekoliko dana održana je press konferencija povodom najave manifestacije "Sretno đaci prvaci" a potom u Areni "Husejin Smajlović" i održana manifestacija na kojoj su podjeljeni udžbenici za oko 1000 đaka koji će ove godine pohađati prve razrede. Nemam informaciju da li su i djeca iz Bukovice kod Gradišća bili učesnici iste ali imam da već deset dana ne idu u školu. Dakle, na sav glas smo se hvalili kako smo djeci naših sugrađana prvi dan škole učinili ljepšim i ugodnijim a dio te djece ne mogu i ne idu u školu.

Djeca iz Bukovice kod Gradišća već deset dana ne idu u školu zato što nemaju prevoza od kuće do škole i obratno ali ta informacija nikoga ne zabrinjava. Zašto i ko je odgovoran roditeljima i toj djeci uopće nije važno. 

Zenicatrans koji je godinama vršio prevoz učenika u zeničke škole ne prevozi više učenike na ovoj relaciji s obzirom da je kantonalno ministarstvo za saobraćaj Zenicatransu ukinulo licencu zbog neizmirenih obaveza prema poreznoj upravi u iznosu oko 4 miliona KM, ali ni to ne bi trebala biti prepreka za obezbjeđenje prevoza ako se „odgovorni“ na vrijeme pobrinu oko raspisivanja tendera za izbor najpovoljnijeg prevoznika koji ima tu licencu.

Djeca iz Bukovice kod Gradišća već deset dana ne idu u školu i kao da nikoga nije briga, niti se bilo što poduzima po tom pitanju.


.



Nema komentara:

Objavi komentar

Irfan Čengić kritikovao vrh SDP-a: Opstruisali su me i maltretirali

Irfan Čengić, aktuelni zastupnik SDP-a Bosne i Hercegovine u federalnom parlamentu koji je na ovim Općim izborima bio kandidat...