Blog je pokrenut 17 oktobra 2012.god. s ciljem da se upozori na mnoštvo nezaposlenih i onih koji žive na rubu preživljavanja. Dvije godine poslije "trideset drugi vijećnik"je dostigao veliki broj čitalaca čije tekstove nerijetko prenose i razni bh portali. Teme su proširene, a blogu su se pridružili slobodni, misleći građanski aktivisti koji će govoriti o društvenim problemima koji tište građane ovog grada, kantona i države. Autor bloga: Muhamed Pivić


nedjelja, 1. travnja 2018.

Zenica pokazuje neko novo lice!?

"ZENICA POKAZUJE NEKO NOVO LICE", glasi jedan od uobičajenih fejsbuk statusa građana Zenice. Što se dešava u evropskoj multietničkoj Zenici?

Ovu zanimljivu zabrinutost građana izraženu putem društvene mreže prenosim u cjelosti.

Iznenađeni smo činjenicom da ja uskršnje jutro u Zenici osvanulo bez ikakvih obilježja i natpisa sa čestitkama u povodu Uskrsa.Iznenađenje je tim prije veće što nam se nameće pitanje, da li je ovo odustajanje od dugogodišnje dobre prakse javnih čestitki povodom državnih i vjerskih praznika ili je to uvođenje selektivnog pristupa ovoj formi ispoljavanja poštovanja i uvažavanja građana Zenice. U svakom slučaju, zabrinuti smo, kao i naši sugrađani, koji su nam se obratili, i izrazili svoje iznenađenje i zabrinutost. Uskrs se obilježava kao praznik nade i obnove, te nas upućuje jedne na druge i sugeriše izgradnju međusobnih odnosa koji preferiraju poštovanje i povjerenje. Kako onda tumačiti činjenicu koja se potvrđuje jutrošnjim fotografijama iz Zenice, da niti na jednoj od uobičajenih lokacija nema natpisa sa čestitkama. Najmanje što se može očekivati od gradske uprave je da građanima Zenice daju objašnjenje o razlozima za ovo neprijatno iznenađenje. Nadamo se da skorašnja "holivudska" svečanost sa oskarovskim performansom u pozorištu i kineskim vatrometom nije gradsku upravu ostavila bez sredstava za bilo kakva druga javna obilježavanja.
Nema komentara:

Objavi komentar

Popularni postovi