ponedjeljak, 23. travnja 2018.

Poništen Arhitektonsko-urbanistički konkurs za izradu idejnog rješenja Gradske vijećnice!


"Arhitektonsko-urbanistički konkurs za izradu idejnog rješenja Gradske vijećnice sa uređenjem centralnog gradskog trga i podzemnom garažom u Zenici", poništen je Rješenjem Ureda za razmatranje žalbi Bosne i Hercegovine, Filijale Mostar.
U ovom postupku javne nabavke donesena je Odluka o proglašenju pobjednika, odnosno najboljih idejnih rješenja - broj : 02-4 9 -37 261 18 od 09.02.201 8. godine.

Ponuđač Emir Fejzić je izjavio Žalbu na provedenu proceduru javne nabavke navodeći da su nakon saopštenja rezultata arhitektonskog konkursa za idejno rješenje Gradske vijećnice u Zenici, mnoge stvari ostale nejasne. U Žalbi je Žalitelj između ostalog naveo "Iznenađujući je bio način rada Žirija koji svome zadatku nije odgovorio na optimalni način. On je u komentarima i ocjenama radova svoje mišljenje gradio isključivo na oblikovanosti i 3D vizuelnoj ekspresiji radova. To jest valjan segment zadatka kojem su pokušali odgovoriti konkursni radovi, ali nije jedini, što su i sami članovi Žirija ustanovili u uvodnom dijelu ocjenjivačke tabele, navodeći četiri kriterija (sa nizom podkriterija) kojima su se (navodno) rukovodili u donošenju mišljenja..."


Postupajući u skladu sa odredbama člana 100. stav (5) Zakona o javnim nabavkama, Ugovorni organ istu je proslijedio Uredu za razmatranje Žalbi Bosne i Hercegovine, Filijala/Podružnica Mostar, sa svojim izjašnjenjem o navodima Žalbe, kao i potpunom dokumentacijom.
Rješenjem Ureda za razmatranje Žalbi Filijala/Podružnica Mostar broj: JN2-03-07-l-283-13/18 od 05.04.2018. godine usvojena je žalba ponuđača Emira Fejzića, kao osnovana, pa je predmetni postupak poništen u potpunosti.


"Za izvršenje ove odluke zadužuje se i ovlašćuje Služba kabineta Gradonačelnika", stoji u obrazloženju Odluke o poništenju javne nabavke.


Nema komentara:

Objavi komentar

Irfan Čengić kritikovao vrh SDP-a: Opstruisali su me i maltretirali

Irfan Čengić, aktuelni zastupnik SDP-a Bosne i Hercegovine u federalnom parlamentu koji je na ovim Općim izborima bio kandidat...