srijeda, 7. ožujka 2018.

Pet godina im trebalo da prihvate prijedlog skeniranja glasačkih listića u svrhu utvrđivanja rezultata izbora!?

Sa 28 glasova za, devet protiv i jednim suzdržanim, Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH danas je u Sarajevu usvojio po hitnom postupku Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Izbornog zakona BiH, kojim se predviđa skeniranje glasačkih listića u svrhu utvrđivanja rezultata izbora, javila je N1.

Prijedlogom zakona grupe poslanika iz SDP-a, SBB-a i DF-a predviđa se i uvođenje video-nadzora u prostorijama gdje se glasa

Hasan Kreho, predstavnik Udruženja Akcija građana podsjeća javnost da je prvi, još 2013. godine u Bosni i Hercegovini predložio skeniranje glasačkih listića.

"Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH se sjetio tek 2018.godine", ističe Kreho. 

- Čak sam objašnjavao i članovima Centralne izborne komisijie BiH ovaj način zaštite glasačkih listića skeniranjem istih prije ubacivanja u glasačku kutiju.

Sve navedene informacije mogu se provjeriti u zapisniku sa sjednice Stanje izbornog zakonodavstva u Bosni i Hercegovini održane 06. novembra 2013. godine.

Nema komentara:

Objavi komentar

Irfan Čengić kritikovao vrh SDP-a: Opstruisali su me i maltretirali

Irfan Čengić, aktuelni zastupnik SDP-a Bosne i Hercegovine u federalnom parlamentu koji je na ovim Općim izborima bio kandidat...