Blog je pokrenut 17 oktobra 2012.god. s ciljem da se upozori na mnoštvo nezaposlenih i onih koji žive na rubu preživljavanja. Dvije godine poslije "trideset drugi vijećnik"je dostigao veliki broj čitalaca čije tekstove nerijetko prenose i razni bh portali. Teme su proširene, a blogu su se pridružili slobodni, misleći građanski aktivisti koji će govoriti o društvenim problemima koji tište građane ovog grada, kantona i države. Autor bloga: Muhamed Pivić


srijeda, 7. ožujka 2018.

Pet godina im trebalo da prihvate prijedlog skeniranja glasačkih listića u svrhu utvrđivanja rezultata izbora!?

Sa 28 glasova za, devet protiv i jednim suzdržanim, Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH danas je u Sarajevu usvojio po hitnom postupku Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Izbornog zakona BiH, kojim se predviđa skeniranje glasačkih listića u svrhu utvrđivanja rezultata izbora, javila je N1.

Prijedlogom zakona grupe poslanika iz SDP-a, SBB-a i DF-a predviđa se i uvođenje video-nadzora u prostorijama gdje se glasa

Hasan Kreho, predstavnik Udruženja Akcija građana podsjeća javnost da je prvi, još 2013. godine u Bosni i Hercegovini predložio skeniranje glasačkih listića.

"Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH se sjetio tek 2018.godine", ističe Kreho. 

- Čak sam objašnjavao i članovima Centralne izborne komisijie BiH ovaj način zaštite glasačkih listića skeniranjem istih prije ubacivanja u glasačku kutiju.

Sve navedene informacije mogu se provjeriti u zapisniku sa sjednice Stanje izbornog zakonodavstva u Bosni i Hercegovini održane 06. novembra 2013. godine.

Nema komentara:

Objavi komentar

Popularni postovi