Blog je pokrenut 17 oktobra 2012.god. s ciljem da se upozori na mnoštvo nezaposlenih i onih koji žive na rubu preživljavanja. Dvije godine poslije "trideset drugi vijećnik"je dostigao veliki broj čitalaca čije tekstove nerijetko prenose i razni bh portali. Teme su proširene, a blogu su se pridružili slobodni, misleći građanski aktivisti koji će govoriti o društvenim problemima koji tište građane ovog grada, kantona i države. Autor bloga: Muhamed Pivić


ponedjeljak, 12. ožujka 2018.

Kreho uputio Zahtjev Instituciji ombudsmena za ljudska prava

"Do Strazbura ću ih tužiti!", izričit je Kreho.

Hasan Kreho, građanski aktivista tvrdi da su mu direktno ugrožena prava u izboru kandidata za člana Savjeta mjesne zajednice Brist, održanim 23.02.2018.godine.

Između ostalog, u zahtjevu stoji da nigdje u izbornom zakonodavstvu BiH nema uslovljavanja oko priznavanja izbornih rezultata kao što su uveli u Gradu Zenica i tako prekršili medunarodne konvencije o ljudskim pravima prema kojima je građanima omogućena slobodna volja da biraju i da se ti rezultati priznaju kao izraz volje građana bez uslovljavanja.

"Gradsko vijeće Zenica je omogućilo netačnim i nezakonitim tekstom u drugom pasusu člana 22 da Gradonačelnik Grada Zenice koji je oformio svoju političku stranku Nezavisni Blok imenuje svog čovjeka iz stranke i tako izvrši pripreme terena za predstojeće opšte izbore u BiH koji ce se održati u oktobru 2018. godine", zaključuje Kreho.Nema komentara:

Objavi komentar

Popularni postovi