Blog je pokrenut 17 oktobra 2012.god. s ciljem da se upozori na mnoštvo nezaposlenih i onih koji žive na rubu preživljavanja. Dvije godine poslije "trideset drugi vijećnik"je dostigao veliki broj čitalaca čije tekstove nerijetko prenose i razni bh portali. Teme su proširene, a blogu su se pridružili slobodni, misleći građanski aktivisti koji će govoriti o društvenim problemima koji tište građane ovog grada, kantona i države. Autor bloga: Muhamed Pivić


ponedjeljak, 12. ožujka 2018.

Dogovoren boravak studenata Pravnog fakulteta na Ljetnoj školi u julu ove godine u Rijeci

U okviru Erazmus Plus Programa Evropske unije (Mobility Agreement Staff for Training and Teaching) dekan Pravnog fakulteta Univerziteta u Zenici prof. dr sc. Enes Bikić i predsjedavajući Naučno-nastavnog vijeća prof. dr sc. Spahija Kozlić borave na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Rijeci. 

Radi se o programu koji sadrži gostujuća predavanja, trening i razmjenu iskustava između dva fakulteta. Tokom ove posjete fokusirane su teme u vezi sa organizacijskom strukturom fakulteta, upisnom politikom, modalitetima izvođenja nastave i inoviranja nastavnih planova i programa, te saradnji u oblasti naučno-istraživačkog rada. 

Domaćin predstavnicima Pravnog fakulteta Univerziteta u Zenici bila je dekanesa Pravnog fakulteta Sveučilišta u Rijeci prof. dr sc. Vesna Crnić Grotić. 

Tokom razgovora je postignuta saglasnost oko zajedničke realizacije naučno-istraživačkih projekata koje finansiraju institucije Evropske unije. Također je sa prodekanesom za naučno-istraživački rad i međunarodnu saradnju prof. dr sc. Nadom Bodiroga Vukobrat dogovoren boravak studenata Pravnog fakulteta na Ljetnoj školi koja se održava u julu ove godine u Rijeci. Uredništva dvaju fakultetskih časopisa, to jest Anala Pravnog fakulteta i Zbornika Pravnog fakulteta Sveučilišta u Rijeci su već uspostavila kvalitetnu saradnju u domenu razmjene časopisa i recenziranja radova.

Nema komentara:

Objavi komentar

Popularni postovi