Blog je pokrenut 17 oktobra 2012.god. s ciljem da se upozori na mnoštvo nezaposlenih i onih koji žive na rubu preživljavanja. Dvije godine poslije "trideset drugi vijećnik"je dostigao veliki broj čitalaca čije tekstove nerijetko prenose i razni bh portali. Teme su proširene, a blogu su se pridružili slobodni, misleći građanski aktivisti koji će govoriti o društvenim problemima koji tište građane ovog grada, kantona i države. Autor bloga: Muhamed Pivić


četvrtak, 28. prosinca 2017.

Usvojen Budžet Grada Zenica - Ni jedan od 13 amandmana SDA nije dobio potrebnu većinu glasova

Na današnjoj sjednici Gradskog vijeća Zenica, između ostalog, u okviru treće tačke dnevnog reda razmatran je Prijedlog Budžeta Grada Zenica za 2018. godinu i Prijedlog Odluke o izvršavanju Budžeta Grada Zenica za 2018. godinu. Na kraju rasprave Prijedlog Budžeta Grada Zenica za 2018.godinu usvojem je sa 16 glasova ZA, 10 suzdržanih i 2 protiv.

Gradonačelnik je čestitao vijećnicima na njihovoj podršci naglasivši kako ovaj put nema razloga za proglašavanjem budžeta i da i u buduće budu ovako konstruktivni kod donošenja budžeta.


Stranka Demokratske akcije tražila je pojedinačno izjašnjavanje o njihovih 13 amandmana što je  i učinjeno. Ni jedan od 13 amandmana SDA nije usvojen. 

Komentar: U ovom momentu mi nije poznato o kojim se amandmanima radi ali sam iznenađen njihovim odbijanjem u cjelosti. Zar je moguće da ni jedan nije opravdan? S toga smatram da je donošenje ovogodišnjeg budžeta ipak politička odluka koju je, koliko sam uspio upratiti Snaga Centra svojim suzdržanim glasovima "odobrila".
U raspravi je potvrđeno da su svi vijećnici GV Zenica na "strani" boračkih udruženja iako ih niko nije pitao. Naime, za govornicom su se pojedinačno izjašnjavali kako su tu da im kroz donošenje budžeta pomognu i povećaju iznose za njihova udruženja. Koliki su to iznosi i kako žive demobilisani borci najbolje se vidi u Sarajevu, ispred zgrade Federalne vlade.

Sjednica nije završena, u toku je pauza. 

Nema komentara:

Objavi komentar

Popularni postovi