četvrtak, 28. prosinca 2017.

Vijećnici ipak glasali za uvođenje novog poreza građanima Zenice

Kako sam mogao izgubiti opkladu!?

Na današnjoj sjednici Gradskog vijeća usvojeno je poskupljenje komunalnih naknada(dodatni namet na vilajet) koje će građane Zenice koštati dodatnih 60-tak maraka po stanu i kućama. Iz ranije najavljenih negodovanja od strane vijećnika SDP-a i Snage Centra, pod nazivom "NE U MOJE IME" jasno pokazuje dosljednost i principijelnost današnjih vijećnika gradskog vijeća Zenica.

Prema predloženoj cijeni za 2018 god komunalna naknada bi minimalno iznosila 60 KM po stanbenoj jedinici odnosno kući",najavljivao je prije zasjedanja vijeća Almir Babajić, vijećnik SDP-a. Zbog lošeg materijalnog stanja sugrađana odgođena je naplata po članu 11 do 01.01.2019 godine. Mi smatramo da je ovo još jedan namet na budžet građana i da se neće ekonomska situacija popraviti do 2019.godine, pogotovo nakon uvođenja akciza na gorivo, kada očekujemo porast cijena svih roba i usluga, rekao je između ostalog. Što se u međuvremenu desilo zna samo vijećnik koji je promjenio svoju odluku i glasao za odluku. 



Njegovog mišljenja bila je i Sabina Delić, vijećnica Snage Centra koja je potvrdila da se radi o sramotnom prijedlogu i da nikada ovaj prijedlog neće dobiti njenu podršku. Međutim, i ona je poput Babajića promijenila svoju odluku.
U raspravama na društvenim mrežama, jedan prema mom mišljenju lažni profil, je unaprijed znao da će se odluka usvojiti.Kako? 

Pa zato što je lažni i što je pretpostavljan zadužen da unosi smutnju na društvenim mrežama. Sreća, njegov prijedlog nisam prihvatio, inače bih izgubio opkladu da sam čvrsto povjerovao SDP-u i SNAGI CENTRA, što se može vidjeti i na screenovima 
komentara sa društvenih mreža.


Dakle, nakon što je gradonačelnik Zenice (ne)ustavno oporezovao kladionice komunalnu naknadu će ubuduće plaćati i svi ostali građani Zenice zahvaljujući SDP-u i SNAGI CENTRA.


Još jednom čestitam Snagi Centra što su se u presudnom momentu stavili na gradonačelnikovu stranu i time mu omogućili da donese odluku o komunalnim naknadama kojom će gradjane opteretiti za 60 maraka po stanovima i kućama. Njihovo pravdanje da će odluku odgađati svake godine je licemjerno. Kako oni razmišljaju? U principu ovako: "MI smo uradili kako zakon iz kantona nalaže. Dok smo mi tu, za vrijeme ovog mog mandata neće poskupjeti a kad mi odemo ko vas građani jebe"


Sreća, ne prihvatih opkladu. Izgubio bih.


Nema komentara:

Objavi komentar

Irfan Čengić kritikovao vrh SDP-a: Opstruisali su me i maltretirali

Irfan Čengić, aktuelni zastupnik SDP-a Bosne i Hercegovine u federalnom parlamentu koji je na ovim Općim izborima bio kandidat...