Blog je pokrenut 17 oktobra 2012.god. s ciljem da se upozori na mnoštvo nezaposlenih i onih koji žive na rubu preživljavanja. Dvije godine poslije "trideset drugi vijećnik"je dostigao veliki broj čitalaca čije tekstove nerijetko prenose i razni bh portali. Teme su proširene, a blogu su se pridružili slobodni, misleći građanski aktivisti koji će govoriti o društvenim problemima koji tište građane ovog grada, kantona i države. Autor bloga: Muhamed Pivić


subota, 1. srpnja 2017.

Skandalozna odluka gradskih vlasti!

Kada vlasnik “Doma zdravlja” Zenica svoje zaposlenike pošalje na sistematski pregled u JU Zavod za medicinu rada i sportsku medicinu Ze-Do kantona na čijem čelu je Mersija Kasumović, supruga Fuada Kasumovića, gradonačelnika Zenice, a mediji o tome šute iako imaju informaciju kao i 32 vijećnik, neće nam pasti na pamet ništa drugo do konstatacija da je u pitanju skrivanje informacije, odnosno autocenzura. Zbog čega, nemam pojma.

Ovaj nesvikadašnji potez gradske uprave ili je totalna budalaština ili totalna bahatost. Dok se narodne mase zabavljaju kladionicama i Čelikom, odnosno onoj poznatoj “hljeba i igara”, ako uzmemo u obzir i donaciju Nadzornog odbora JP Vodovod i Kanalizacija u iznosu od 15.000 KM za ovu ustanovu, možemo zakljlučiti da naš “kralj” svoju kraljicu obasipa donacijama u stilu Bakira Izetbegovića kojeg konstantno proziva i pljuje kao najvećeg negativca, što u suštini i jest, ako izuzmemo njega samog.

Podsjećam, Nadzorni odbor JP VIK Zenica, kojeg je do novog izbora imenovao gradonačelnik Kasumović, na 4. sjednici je donio odluku o dodjeli pojedinačnih donacija pravnim osobama.

Donacije u iznosu od 100, 200 i 300 KM upućene su na adrese 12 od 13 izabranih pravnih osoba, dok je iznos od čak 15.000 KM osiguran za Javnu ustanovu Zavod za medicinu rada i sportsku medicinu ZDK na čijem je čelu, nakon izbora gradonačelnika Zenice, imenovana gradonačelnikova supruga.

Najtragičnije je što je Grad Zenica vlasnik Doma zdravlja a nadležni ipak donose odluku o obavljanju sistematskog pregleda u ustanovi čiji je vlasnik kanton. Kao da je kanton u finansijskoj krizi a ne Grad Zenica.

Kako i koliko brine o građanima i gradu na koje se toliko poziva pokazuju ova dva primjera, a svi oni koji će pokušati tražiti opravdanje za ovaj nesvakidašnji potez i koji bi me eventualno kritikovali i etiketirali zbog iznošenja ove info neka posjete ovu ustanovu i izvrše psihijatrijsko vještačenje.

PS. Postupak javnih nabavki je obavljen u skladu sa zakonom, a na tender se prijavilo samo jedno pravno lice. Između ostalog, uslov za učešće na tenderu bio je da  ponuđač ima uspješno iskustvo u realizaciji najmanje 2 (dva) ugovora u posljedne 3 (tri) godine, koji se odnose na periodični ljekarski pregled zaposlenika, u zbirnoj vrijednosti od minimalno 35.000,00 KM.Nema komentara:

Objavi komentar

Popularni postovi