subota, 1. srpnja 2017.

Traže mu 5.000 maraka za iznajmljivanje arene bez obzira što je u humanitarnu svrhu!?

Sigurno se sjećate koncerta Dragane Mirković za pomoć Gradskoj narodnoj kuhinji u Zenici u kojem se ova estradna umjetnica i humanitarka odrekla honorara u korist ugroženih Zeničana koji je poprimio dimenzije skandala u kojem sam pisao kako humanitarni rad postaje biznis, nakon kojeg je od ukupno 53 hiljade KM Gradska narodna kuhinja dobila tek 15 tak hiljada maraka. Dok su se namirili “lešinari” gladnom narodu ostalo je tričavih 15.000 maraka.

Sličan slučaj ovih dana dešava se i sa Semirom Delićem, mužem 27-godišnje Zeničanke Amre Skopljak Delić koja se bori sa teškom bolešću, koji je pokušao organizovati humanitarni koncert ali mu nadležni traže 5.000 maraka za iznajmljivanje Gradske dvorane.

Prema pisanju jednog zeničkog portala ova mlada majka svakodnevno pije 23 tablete, od bolova ne može da spava, od otoka ne može da hoda, a lijek koji joj je propisan pet godina od početne dijagnoze, košta nevjerovatnih hiljadu sto maraka mjesečno, koje njena porodica nabavlja kako zna i umije.

Samir je spas vidio u Njemačkoj. Njemački ljekari su ovoj mladoj porodici dali vjetar u leđa – Amra će biti primljena na ovu kliniku i postoji mogućnost da se nakon toga kući vrati sa terapijom od jedne tablete dnevno.


Gradska arena će ostati za zdravu “elitu”, koncerte cajki, šerijetska vjenčanja i kolektivno sunećenje. Samir je nakon saznanja o cijeni iznajmljivanja arene odustao, a svi Vi koji čitate ovaj članak ako nemate nikakav prijedlog po pitanju iznajmljivanja Gradske arene, odnosno drugog načina na koji bi mogli pomoći ovoj porodici, broj računa je na kraju članka.

Prema predračunu Spezialklinik Neukirchen-a, tretman će koštati 30 hiljada eura. Toliki novac Delići trenutno nemaju, te mole sve ljude dobre volje koji su u mogućnosti da pomognu.



Nema komentara:

Objavi komentar

Irfan Čengić kritikovao vrh SDP-a: Opstruisali su me i maltretirali

Irfan Čengić, aktuelni zastupnik SDP-a Bosne i Hercegovine u federalnom parlamentu koji je na ovim Općim izborima bio kandidat...