četvrtak, 13. travnja 2017.

Nek’ je hairli ova otimačina mjesta predsjedavajućeg Skupštine ZDK

Upravo čitam vijesti RTV Zenica i njen članak “Da li je li na pomolu kriza vlasti u Skupštini Zeničko-dobojskog kantona?”.

Dvojica dopredsjednika Kolegija Skupštine , Ivo Tadić i Jasmin Duvnjak su smijenili Draženku Subašić sa mjesta predsjedavajuće, bez njenog prisustva sjednici, a na to mejsto postavili Jasmina Duvnjaka. Tokom današnje press konferencije Draženka Subašić, Munib Husejnagić i Midhat Delić su upozorili kako se radi o nezakonitom i protustavnom činu vladajuće koalicije SDA, SBB i HDZ, o kršenju Poslovnika Skupštine, a svoje dalje korake će poduzimati na osnovu onoga što urade njeni dojučerašnji zamjenici, Duvnjak i Tadić. Mašalah. Primjećujem da nije na nacionalnoj osnovi pošto ste izlobirali vaše, po potrebi koalicione partnere, “majorizirane Hrvate”. Čestitam Jasmine. Nek’ je hairli ova otimačina mjesta predsjedavajućeg, a na pitanje autora članka RTV Zenica možemo zajednički odgovoriti da u Skupštini Zeničko-dobojskog kantona nije na pomolu nikakva kriza. Naprotiv, u pitanju je učvršćivanje vlasti za buduće neometano djelovanje vladajuće koalicije i mogući “konačni obračun” sa Kaligulom, vašim dojučerašnjim partnerom preko leđa građana ali i svih onih koji vam se nađu na tom putu.

Po svemu sudeći, Vaše političko djelovanje sve više liči na rijaliti šou koji prerasta u lični obračun zarad vlastitih interesa koji, nažalost, zabavlja vaše neinformisane i neupućene simpatizere. Nisam ljubitelj ni jedne od navedenih strana i kao takav upozoravam javnost i sve one koji uživaju u tom vašem rijalitiju da bi jedno takvo djelovanje u budućnosti moglo imati dalekosežne posljedice. U čemu će se ogledati te posljedice, saznat ćemo prije ili kasnije i vjerujem da se neće svidjeti nikome, pa ni vašim simpatizerima. Vjerujem da će u toj vašoj otimačini za vlast deblji kraj izvući građani i zato vas na vrijeme molim i upozoravam,  ne jebite se preko leđa građana, vidjeli ste kako izgleda gnjev građana u februaru 2014.godine. Te godine gorile su centrale vaših stranaka u Mostaru. Nadam se da Vašim djelovanjem nećete izazvati toliki gnjev, da bi zbog te Vaše jebatanje gorile u Zenici i Žepču. Ili, ne daj Bože, Vaša imanja. Gluho i ćoravo bilo. Ne bih ponovo podnio da moje sugrađane nazivate huliganima. Oni to nisu, Vi ih jednostavno Vašim ponašanjem dovedete do toga...

Nek' je hairli ova otimačina mjesta predsjedavajućeg Skupštine ZDK. Ja ga ne bih prihvatio na takav način. Ne bi imao obraza.

Nema komentara:

Objavi komentar

Irfan Čengić kritikovao vrh SDP-a: Opstruisali su me i maltretirali

Irfan Čengić, aktuelni zastupnik SDP-a Bosne i Hercegovine u federalnom parlamentu koji je na ovim Općim izborima bio kandidat...