srijeda, 12. travnja 2017.

Vijećnici Zenice koje je predvodila SDA stranka su nacionalisti i licemjeri

Na 12. april - 72 godine od oslobođenja Zenice , građanski aktivista Hasan Kreho upozorava gradske vijećnike da Zenici vrate antifašističko ozračje.

Saopštenjem za javnost želi  još jednom da ukaže koliko su 
vijećnici Vijeća općine Zenica koje je predvodila SDA stranka nacionalisti i licemjeri . Na sjednici 11. 05. 2006. godine "izbrisali" sve što podsjeća na navedeni datum kada su 1945. godine oslobodioci ginuli za oslobođenje Zenice.

“Navedeni vijećnici nacionalisti i licemjeri su za svog mandata promjenili i naziv gradske Mjesne zajednice "12. april" da bi je nazvali "Brist" tj. po nepostojećem teritorijalnom pojmu na teritoriji iste”, tvrdi Kreho.

Navedene kvazi demokrate su promjenile i naziv ulice 12. april koja se protezala od Carine do naselja Banlozi.
U Zenici je ostala još samo jedna apoteka koja ima naziv 12. april a koja se nalazi u uliici koja je do sjednice Vijeća općine Zenica održanoj 11. 05. 2006. godine imala naziv 12. april.

Podsjećam vijećnike da je potrebno da se ispravi ova nepravda iz 2006. godine na jednoj od sljedećih sjednica Gradskog vijeća Grada Zenica, upozorava Kreho.


I zaista, pogledajte!? Sve što je podsjećalo na antifašizam uklonjeno je i zamjenjeno novim imenima.






Nema komentara:

Objavi komentar

Irfan Čengić kritikovao vrh SDP-a: Opstruisali su me i maltretirali

Irfan Čengić, aktuelni zastupnik SDP-a Bosne i Hercegovine u federalnom parlamentu koji je na ovim Općim izborima bio kandidat...