srijeda, 8. veljače 2017.

Demantuje Sanju Renić, predsjedavajuću GV Zenica i nudi predavanje na temu grijanje!

Hasan Kreho,  dipl. ing. certificirani projektant uputio je na adresu 32 vijećnika reagovanje na pismo Sanje Renić, predsjedavajuće Gradskog vijeća Zenica u kojem između ostalog kaže da ga jednim dijelom podsjeća na predizbornu kampamnju Fuada Kasumovića. Njegovu reakciju prenosim u cjelosti...

Reagovanje na pismo naše predsjedavajuće Sanje Renić :

Pismo je prezentirano na populizmu sa dosta netačnih informacija koje navodi predsjedavajuća Gradskog vijeća Zenica gospođa Sanja Renić

Osobe koje su prikupljale potpise za navedenu peticiju urađenoj na lokaciji Kameni most u direktnom razgovoru koji sam obavio nisu imali potrebno znanje o navedenom problemu grijanja građana Grada Zenica.

Analizirajući pismo može se reći da podsjeća jednim dijelom na predizbornu kampamnju Fuada Kasumovića kao kandiodata za Gradonaćelnika Zenice dok drugim dijelom pokazuje neznanje o grijanju građana Grada Zenice .

Pa da počnem :

Šta je potrebno znati prema kantonalnom Zakonu o upravljanju i održavanju stambenih i stambeno-poslovnih zgrada ( Sl. novine Zeničko-dobojskog kantona 02/08 , od 15.02.2008. god. ).

Kupovinom stana ili poslovnog prostora građani stiču i obavezu održavanja zajedničkih dijelova i uređaja zgrade među kojim su i zajednička instalacija centralnog grijanja.

Zajednička instalacija centralnog grijanja je od ventila iza toplotne podstanice (ako je toplotna podstanica smještena unutar zgrade) ili ventila u priključnom šahtu zgrade (ako toplotna podstanica nije smještena unutar zgrade) do priključka potrošača na vertikale, uključujući instalacije za otvorenu ekspanziju i centralno ozračavanje, JP „Grijanje“ isporučuje toplotnu energiju a građani se unutar stambene zgrade trebaju dogovoriti kako žele da im se obračunava isporučena količina toplinske energije.

Da li žele plaćati preko kvadrature stana ili poslovnog prostora ili preko Kalolimetra.

Kalolimetar bi u tom slučaju mjerenja isporučene toplote bio i u priključnom šahtu.

Zašto ???

Zato što je izražena pojava da građani zloupotrebljavaju instalacije grijanja i kao vlasnici stanova ili poslovnih prostora.

Želim da naglasim predsjedavajućoj Gradskog vijeća Zenica da isporučena toplotna energija od strane JP „Grijanje“ zavisi i o kvalitetu izvedene i kvaliteta održavanja sekundarne instalacije što je direktni interes a i obaveza vlasnika stanova i poslovnih prostora unutar stambene zgrade.


Kupovinom stana instalacije koje prolaze kroz vaš stan su zajedničke instalacije koje ne možete i ne smijete uklanjati bez obzira da li ste korisnik usluga JP „Grijanje“.Bilo koja vaša intervencija izaziva intrevenciju i Inspekcije i Policije.

Predlažem ovim putem da nam predsjedavajuća Sanja Renić kao angažovanim građanima NGO obezbijedi prostorije velike sale Gradskog vijeća jednom sedmično da bi razgovarali na bilo koju temu sa ciljem da educiramo one koji još ne znaju svoje obaveze da bi imali svoja prava kao građani Grada Zenica.

Rado ću se odazvati i održati predavanje i na temu grijanje kao i ostale teme od interesa za građane Zenice .


Hasan Kreho dipl. ing. certificirani projektant




2 komentara:

  1. Nemoj ti cudni covjece nikome drzati predavanje. Nisi bas normalna osoba.

    OdgovoriIzbriši
  2. Hasan Kreho treba da objasni kako se grade sada zgrade da li sa ugradjenim kalorimetrom i vodomjerom ili bez .druygo GrijANJE JE UVEDENO 1964 GODINE I KASNIJIH GODINA U ZGRADE U KOJIMA GA NIJE BILO A TO JE VISE OD 50% ZGRADA .O KOJEM SE STANJU GOVORI ZATECENOM ,I KOME TAKVO STANJE ODGOVARA

    OdgovoriIzbriši

Irfan Čengić kritikovao vrh SDP-a: Opstruisali su me i maltretirali

Irfan Čengić, aktuelni zastupnik SDP-a Bosne i Hercegovine u federalnom parlamentu koji je na ovim Općim izborima bio kandidat...