Blog je pokrenut 17 oktobra 2012.god. s ciljem da se upozori na mnoštvo nezaposlenih i onih koji žive na rubu preživljavanja. Dvije godine poslije "trideset drugi vijećnik"je dostigao veliki broj čitalaca čije tekstove nerijetko prenose i razni bh portali. Teme su proširene, a blogu su se pridružili slobodni, misleći građanski aktivisti koji će govoriti o društvenim problemima koji tište građane ovog grada, kantona i države. Autor bloga: Muhamed Pivić

utorak, 10. studenoga 2015.

Podržavate li donošenje nove okolinske dozvole?


Federalno ministarstvo turizma i okoliša BiH uskoro bi trebalo produžiti okolinsku dozvolu za pogon Čeličane u kompaniji Arcelor Mittal i to na period od pet godina.
Fabrika nema okolišne dozvole, vlast je može zatvoriti!? Iz Mittala najavljuju slanje radnika na tzv. čekanje ukoliko im se ne produže dozvole.

Da li su danas koncentracije prašine iz pogona Čeličane manje u odnosu na prethodni period važenje dozvole? Podržavate li donošenje nove okolinske dozvole?
Na mjernim stanicama prije tri godine koncentracije prašine i sumpornog dioksida bile su danima daleko iznad tolerantnih vrijednosti.

Na današnji dan, šokantni prizori zagađenja Zenice. Prije tog dana, za povećano aerozagađenje pravdali su se požarom u Mittalu, zatim, kućnim ložištima.... 11.11.2012. nije bio kvar ili požar u Mittalu. Imali smo standardno zagađenje grada.
A kako je to, pogledajte u video prilogu kojeg su snimili nevladini aktivisti Muhamed Pivić i Hasan Kreho.Nema komentara:

Objavi komentar

Popularni postovi