srijeda, 29. travnja 2015.

Farma za uzgoj poslušnih budala!

Tako ćemo je zvati, tako i nikako drugačije. Godinama već naša mahala je pravi raj, pravo bogatstvo za one koji žele da se bave uzgojem zla. Nije bitno da li ga siju po plodnim oranicama u prosvjeti i visokoškolstvu ili ga prosijavaju i prerađuju u kulturnim i religijskim segmentima,koji sve više liče na nešto drugo, suprotno od naziva, ili pak za one koji uzgajaju i tove poslušnu stoku, budale koje će u sutrašnjici biti predani pijuni, prvobranioci ideala i doživotni zaštitnici onog sjemena zla koje je davno doneseno u našu mahalu od strane samog vraga. 

Moja mahala od Save pa do mora pretrpana je štalama i staklenim baštama u kojima se uzgaja korov i stoka za šišanje, mužu i klanje. Fašizam kao ideja, nacionalizam kao hrana, igre i proslave kao dobar pokrivač onoga sto se događa iza kulise. Godinama se raspravlja o tome kako su se usijane glave i njihove genetski zle vođe pojavile preko noći 90tih, a dok uredno polemišemo i "ibretimo" se tom fenomenu, na očigled svih nas postrojenja se dižu, proizvodi se novi sirov materijal koji će šutit do određenog dana kada će biti stavljen u promet, korišten za sve moguće vrste kriminala, zločina i terorizma.

Yugoslavija se godinama proklamira kao primjer ne izdrživosti starih sistema u Evropi i Americi, debelim gospođama koje su upravo naručioci završnog proizvoda "Farme za uzgoj poslušnih budala". Mirno gledamo začetak toga, rast i razvoj a onda bučno i silnički reagujemo na "cirkus" pred ambasadom u Sarajevu, terorističke napade u Zvorniku i Bugojnu, marširanje Ravnogoraca, javne skupove i rehabilitovanje Pavelića i njegove ideje.

Demokratija je donijela sa sobom pravo na privatnost, lijepo i primamljivo ali javni skup na javnom mjestu kad se odigrava u strogoj privatnosti i pod velom tajne ne možemo očekivati da će sutra izaći na ulicu sa "remakeom" Hamleta ili da će organizovati javni poziv na ples. Trebamo i moramo očekivati mukle zavjere, terorističke napade i ostalo.

Činjenica da je u javnosti terorizam postao sinonim za muslimane nije, nit pravedna nit opravdana, ali jeste ponukana od strane novonastalih pravobranioca Islama. Koliko će vremena proći dok shvatimo da je sve više fabrika za proizvodnju ovog zla, fabrike su drugačije ofarbane i sakrivaju se pod velom različitih religija, odnosno svih živući religija, ali u biti obavlja se isti proces u njima, te finalni proizvod je isti, sa istom namjenom. Vojska koja će utjerivat strah svima koji misle drugačije i bacat ih u vječnu sumnju i bojaznost za sopstvenu sigurnost i sigurnost svoje djece.

Nema komentara:

Objavi komentar

Irfan Čengić kritikovao vrh SDP-a: Opstruisali su me i maltretirali

Irfan Čengić, aktuelni zastupnik SDP-a Bosne i Hercegovine u federalnom parlamentu koji je na ovim Općim izborima bio kandidat...