srijeda, 25. veljače 2015.

Najjači vrhunac!?

Kada na vrhuncu političkog mandata jedan premijer jednog kantona dobije “čašu u glavu” moglo bi se reći i kako je to “najjači vrhunac”  ... u šali naravno :)

No, takav incident se zaista desio i to baš na vrhuncu mandata.... Naime, još uvijek aktuelni premijer Vlade Zeničko-dobojskog kantona Munib Husejnagić neko veče napadnut je u ugostiteljskom objektu "Bellami" u centru Zenice. Lik je verbalno napao Husejnagića da bi ga potom gađao čašom čime mu je zadao lakše tjelesne povrede, otprilike stoji u policijskom zapisniku. Dakle, vrhunac mandata našeg premijera je “čaša u glavu”. Zbog čega? Nije trebalo, fin je to čovjek. Osim, što mu se dešava da mu često ispod prozora zgrade vlade protestvuju porodilje.

Možda gore navedeni događaj nema veze sa mnogobrojnim protestima porodilja ali činjenica da premijer nije bio u stanju obezbjedit redovnu mizeriju od primanja pomenutoj kategoriji, odnosno da čovjek koji nije u stanju ni sopstvenom unučetu obezbjedit tu naknadu možda i ne zaslužuje ništa drugo. Doduše, možda je njegovo unuče materijalno obezbjeđeno po nekom drugom osnovu tako da i nije bilo sudionik pomenutih protesta ispred zgrade vlade ZDK-a.

Mada nisam zagovornik nasilja čini se kako je to jedini način da im se ukaže da odgovorna pozicija iziskuje i određenu odgovornost. Obzirom da još uvijek ne postoji nikakva odgovornost za “jad i bijedu” sopstvenih građana, čaša u glavu mu ga dođe kao “nagrada” za dobro odrađen mandat.


Nema komentara:

Objavi komentar

Irfan Čengić kritikovao vrh SDP-a: Opstruisali su me i maltretirali

Irfan Čengić, aktuelni zastupnik SDP-a Bosne i Hercegovine u federalnom parlamentu koji je na ovim Općim izborima bio kandidat...