Blog je pokrenut 17 oktobra 2012.god. s ciljem da se upozori na mnoštvo nezaposlenih i onih koji žive na rubu preživljavanja. Dvije godine poslije "trideset drugi vijećnik"je dostigao veliki broj čitalaca čije tekstove nerijetko prenose i razni bh portali. Teme su proširene, a blogu su se pridružili slobodni, misleći građanski aktivisti koji će govoriti o društvenim problemima koji tište građane ovog grada, kantona i države. Autor bloga: Muhamed Pivić

petak, 14. studenoga 2014.

Video: Novi detalji oko Zeničke termoelektrane-toplane!?

06 JULA 2010.godine putem rtv Zenica objavljeni su novi detalji oko Zeničke termoelektrane-toplane na gas jačine 230 MW/170 MW.

Te večeri rečeno je slijedeće:

- Procjene da će za projekat biti potrebno 3 do 4 mjeseca i mi sve preduzimamo da bude projekat i odobrenje u oktobru i da tada započnemo izgradnju,izjavio je načelnik,Husejin Smajlović. Neven Pecotić, izvršni direktor američkog General Electrica- u sekciji Power and Water za jugoistočnu Evropu, je istakao,kako je ova kompanija uključena od samog početka oko izgradnje kogeneracijske termoelektrane u Zenici, te da su identifikovali ovaj projekat kao jedan od najinteresantnijih u regionu i rade zajedno sa investitorima i konsultantima na definiciji projekta kada su u pitanju tehničke karakteristike.

Međutim, danas, 4 godine i 4 mjeseca poslije, u video materijalu ispod teksta pogledajte reakciju simpatičnih građanki i građana...

Tekst i video je namjenjen za facebook stranicu “Podrška izgradnji KTG Toplane - elektrane u Zenici” satiričnog karaktera s ciljem kritičkog osvrta na “misteriozna” dešavanja oko najavljenog megaprojekta vrijednosti 200 miliona eura.

Pogledajte video:Nema komentara:

Objavi komentar

Popularni postovi

Na raskršću života

Na raskršću života
Ako je toliko važna etnička pripadnost i taj nekakav jebeni osjećaj nacionalnog identiteta za kojim pojedinci ili čak veliki broj njih traga stotinama godina unazad, a u tom traganju su spremni i na međusobna prepucavanja, teške riječi, prijetnje ili progone neka mi onda neko od njih objasni zašto toliki broj ljudi iz njihove etnije napuštaju svoju domovinu i okruženje u kojem su se osjećali „svoji na svome“ ? Može li se išta kupit za taj „osjećaj pripadnosti“? Zašto se na poslijetku taj „osjećaj pripadnosti“,( odlaskom iz domovine) mijenja i uzima državljanstvo druge države? Ovoj kleronacionalističkoj vlasti odgovara da se njeni građani bave sami sobom, da se vraćaju u tu daleku prošlost jer sve dok su „tamo daleko“ niko ih neće pitati za sutra. Meni je ostalo, u najboljem slučaju još nekoliko godina života i ne mislim ga trošiti na budalaštine odakle potičem ja, a odakle Bosna. Iz pi*ke materine, i ja i ova vukojebina i ovi „kreteni“ što se međusobno prepucavaju, eto odakle. Imate li posao? Osmočasovno radno vrijeme, odgovarajuću platu, slobodne dane, godišnje odmore? Ako imate, onda ništa. Shvatam, plaćeni ste da spinujete i naivne vodite žedne preko vode. Muhamed Pivić, 32 vijećnik.