Blog je pokrenut 17 oktobra 2012.god. s ciljem da se upozori na mnoštvo nezaposlenih i onih koji žive na rubu preživljavanja. Dvije godine poslije "trideset drugi vijećnik"je dostigao veliki broj čitalaca čije tekstove nerijetko prenose i razni bh portali. Teme su proširene, a blogu su se pridružili slobodni, misleći građanski aktivisti koji će govoriti o društvenim problemima koji tište građane ovog grada, kantona i države. Autor bloga: Muhamed Pivić


petak, 14. studenoga 2014.

Video: Novi detalji oko Zeničke termoelektrane-toplane!?

06 JULA 2010.godine putem rtv Zenica objavljeni su novi detalji oko Zeničke termoelektrane-toplane na gas jačine 230 MW/170 MW.

Te večeri rečeno je slijedeće:

- Procjene da će za projekat biti potrebno 3 do 4 mjeseca i mi sve preduzimamo da bude projekat i odobrenje u oktobru i da tada započnemo izgradnju,izjavio je načelnik,Husejin Smajlović. Neven Pecotić, izvršni direktor američkog General Electrica- u sekciji Power and Water za jugoistočnu Evropu, je istakao,kako je ova kompanija uključena od samog početka oko izgradnje kogeneracijske termoelektrane u Zenici, te da su identifikovali ovaj projekat kao jedan od najinteresantnijih u regionu i rade zajedno sa investitorima i konsultantima na definiciji projekta kada su u pitanju tehničke karakteristike.

Međutim, danas, 4 godine i 4 mjeseca poslije, u video materijalu ispod teksta pogledajte reakciju simpatičnih građanki i građana...

Tekst i video je namjenjen za facebook stranicu “Podrška izgradnji KTG Toplane - elektrane u Zenici” satiričnog karaktera s ciljem kritičkog osvrta na “misteriozna” dešavanja oko najavljenog megaprojekta vrijednosti 200 miliona eura.

Pogledajte video:Nema komentara:

Objavi komentar

Popularni postovi