subota, 8. studenoga 2014.

Na račun j***** javnosti?!

Toplana - elektrana u Zenici
Početkom 2012. godine krenula je izgradnja Glavne gradske magistrale (GGM) u Zenici čije radove i fotografije smo mogli redovno pratiti kao da se gradi svemirska letjelica “Spejs šatl”. Skoro da ne prođe ni jedan dan a da ne osvane naslov poput: “pogledajte u fotogaleriji kako izgleda do sada izgrađen GGM u Zenici”.

Čitajući takve naslove, čovjek sa strane bi pomislio kako niko od korisnika elektronskih medija i društvenih mreža nije prošao tom dionicom i ne zna kako to izgleda. Ko zna, možda se takve fotografije rade isključivo za naše građane u dijaspori koji nemaju priliku vidjeti kako izgleda jedan savremeni rondo ili tranzitna cesta ne bi li preko naših građana prenijeli poruku svijetu da smo ukidanjem semofora riješili problem gradskog saobraćaja tako da se cijeli svijet može ugledati na tu našu pamet.

Međutim, ti isti zaljubljenici savremene izgradnje ne prate istim žarom izgradnju Toplane-elektrane u Zenici, jedne od najvećih investicija u Bosni i Hercegovini u poslijeratnom razdoblju. Naime, 19. 03. 2009. god. potpisan je memorandum o gradnji termo elektrane u poslovnoj zoni 1 u Zenici, projekat vrijedan 200 miliona eura?!

11. 11. 2011. god. zvanično su počeli radovi na pripremi terena za izgradnju Kombinirane termoelektrane-toplane, a koliko je zapravo izgrađeno nikom više nije ni bitno. Bitno je da je neko izgradio svoju političku karizmu na račun j***** javnosti.

Koliko njih živi i koliko će ih još živjeti na račun j***** javnosti ne zavisi samo od njihove pameti već od zatupljenosti onih kojima se servira.

Nema komentara:

Objavi komentar

Irfan Čengić kritikovao vrh SDP-a: Opstruisali su me i maltretirali

Irfan Čengić, aktuelni zastupnik SDP-a Bosne i Hercegovine u federalnom parlamentu koji je na ovim Općim izborima bio kandidat...