Blog je pokrenut 17 oktobra 2012.god. s ciljem da se upozori na mnoštvo nezaposlenih i onih koji žive na rubu preživljavanja. Dvije godine poslije "trideset drugi vijećnik"je dostigao veliki broj čitalaca čije tekstove nerijetko prenose i razni bh portali. Teme su proširene, a blogu su se pridružili slobodni, misleći građanski aktivisti koji će govoriti o društvenim problemima koji tište građane ovog grada, kantona i države. Autor bloga: Muhamed Pivić

subota, 8. studenoga 2014.

Na račun j***** javnosti?!

Toplana - elektrana u Zenici
Početkom 2012. godine krenula je izgradnja Glavne gradske magistrale (GGM) u Zenici čije radove i fotografije smo mogli redovno pratiti kao da se gradi svemirska letjelica “Spejs šatl”. Skoro da ne prođe ni jedan dan a da ne osvane naslov poput: “pogledajte u fotogaleriji kako izgleda do sada izgrađen GGM u Zenici”.

Čitajući takve naslove, čovjek sa strane bi pomislio kako niko od korisnika elektronskih medija i društvenih mreža nije prošao tom dionicom i ne zna kako to izgleda. Ko zna, možda se takve fotografije rade isključivo za naše građane u dijaspori koji nemaju priliku vidjeti kako izgleda jedan savremeni rondo ili tranzitna cesta ne bi li preko naših građana prenijeli poruku svijetu da smo ukidanjem semofora riješili problem gradskog saobraćaja tako da se cijeli svijet može ugledati na tu našu pamet.

Međutim, ti isti zaljubljenici savremene izgradnje ne prate istim žarom izgradnju Toplane-elektrane u Zenici, jedne od najvećih investicija u Bosni i Hercegovini u poslijeratnom razdoblju. Naime, 19. 03. 2009. god. potpisan je memorandum o gradnji termo elektrane u poslovnoj zoni 1 u Zenici, projekat vrijedan 200 miliona eura?!

11. 11. 2011. god. zvanično su počeli radovi na pripremi terena za izgradnju Kombinirane termoelektrane-toplane, a koliko je zapravo izgrađeno nikom više nije ni bitno. Bitno je da je neko izgradio svoju političku karizmu na račun j***** javnosti.

Koliko njih živi i koliko će ih još živjeti na račun j***** javnosti ne zavisi samo od njihove pameti već od zatupljenosti onih kojima se servira.

Nema komentara:

Objavi komentar

Popularni postovi

Na raskršću života

Na raskršću života
Ako je toliko važna etnička pripadnost i taj nekakav jebeni osjećaj nacionalnog identiteta za kojim pojedinci ili čak veliki broj njih traga stotinama godina unazad, a u tom traganju su spremni i na međusobna prepucavanja, teške riječi, prijetnje ili progone neka mi onda neko od njih objasni zašto toliki broj ljudi iz njihove etnije napuštaju svoju domovinu i okruženje u kojem su se osjećali „svoji na svome“ ? Može li se išta kupit za taj „osjećaj pripadnosti“? Zašto se na poslijetku taj „osjećaj pripadnosti“,( odlaskom iz domovine) mijenja i uzima državljanstvo druge države? Ovoj kleronacionalističkoj vlasti odgovara da se njeni građani bave sami sobom, da se vraćaju u tu daleku prošlost jer sve dok su „tamo daleko“ niko ih neće pitati za sutra. Meni je ostalo, u najboljem slučaju još nekoliko godina života i ne mislim ga trošiti na budalaštine odakle potičem ja, a odakle Bosna. Iz pi*ke materine, i ja i ova vukojebina i ovi „kreteni“ što se međusobno prepucavaju, eto odakle. Imate li posao? Osmočasovno radno vrijeme, odgovarajuću platu, slobodne dane, godišnje odmore? Ako imate, onda ništa. Shvatam, plaćeni ste da spinujete i naivne vodite žedne preko vode. Muhamed Pivić, 32 vijećnik.