Blog je pokrenut 17 oktobra 2012.god. s ciljem da se upozori na mnoštvo nezaposlenih i onih koji žive na rubu preživljavanja. Dvije godine poslije "trideset drugi vijećnik"je dostigao veliki broj čitalaca čije tekstove nerijetko prenose i razni bh portali. Teme su proširene, a blogu su se pridružili slobodni, misleći građanski aktivisti koji će govoriti o društvenim problemima koji tište građane ovog grada, kantona i države. Autor bloga: Muhamed Pivić


petak, 15. kolovoza 2014.

Deponije, njihove štetnosti i uticaj na zdravlje lokalnog stanovništva!

U okviru kampanje „ZAGOVARANJA“ aktivisti neformalne grupe „Opstanak u BiH“u borbi za zdraviju životnu okolinu pored aktivnosti skretanja pažnje javnosti na probleme građana i lokalne zajednice u cjelini, u četvrtak uveče su održali okrugli sto na temu „Kampanja uklanjanja divljih deponija u općini Zenica“. Tom prilikom su prezentovali i svoj pristup u rješavanju problema divljih deponija.

Pored velikog broja ekoloških aktivista u gradu učešće su uzeli i aktivisti ekološkog pokreta Otpor, predstavnici Društva za kvalitet življenja iz Zenice i predstavnici nekoliko mjesnih zajednica.  Tokom tribine došlo se do zaključka da se sa općinskim organizacijama isposluje kod svake divlje deponije i njenog uklanjanja postavljanje kontejnera koji bi periodično bio uklanjan.

Partnerska organizacija koja će pratiti realizaciju navedene kampanje je NDI, Nacionalni demokratski inistutut koji je finansiran od strane USAID-a, Američke agencije za međunarodni razvoj.”

Pogledajte video:


Nema komentara:

Objavi komentar

Popularni postovi