Blog je pokrenut 17 oktobra 2012.god. s ciljem da se upozori na mnoštvo nezaposlenih i onih koji žive na rubu preživljavanja. Dvije godine poslije "trideset drugi vijećnik"je dostigao veliki broj čitalaca čije tekstove nerijetko prenose i razni bh portali. Teme su proširene, a blogu su se pridružili slobodni, misleći građanski aktivisti koji će govoriti o društvenim problemima koji tište građane ovog grada, kantona i države. Autor bloga: Muhamed Pivić

petak, 15. kolovoza 2014.

Deponije, njihove štetnosti i uticaj na zdravlje lokalnog stanovništva!

U okviru kampanje „ZAGOVARANJA“ aktivisti neformalne grupe „Opstanak u BiH“u borbi za zdraviju životnu okolinu pored aktivnosti skretanja pažnje javnosti na probleme građana i lokalne zajednice u cjelini, u četvrtak uveče su održali okrugli sto na temu „Kampanja uklanjanja divljih deponija u općini Zenica“. Tom prilikom su prezentovali i svoj pristup u rješavanju problema divljih deponija.

Pored velikog broja ekoloških aktivista u gradu učešće su uzeli i aktivisti ekološkog pokreta Otpor, predstavnici Društva za kvalitet življenja iz Zenice i predstavnici nekoliko mjesnih zajednica.  Tokom tribine došlo se do zaključka da se sa općinskim organizacijama isposluje kod svake divlje deponije i njenog uklanjanja postavljanje kontejnera koji bi periodično bio uklanjan.

Partnerska organizacija koja će pratiti realizaciju navedene kampanje je NDI, Nacionalni demokratski inistutut koji je finansiran od strane USAID-a, Američke agencije za međunarodni razvoj.”

Pogledajte video:


Nema komentara:

Objavi komentar

Na raskršću života

Na raskršću života
Ako je toliko važna etnička pripadnost i taj nekakav jebeni osjećaj nacionalnog identiteta za kojim pojedinci ili čak veliki broj njih traga stotinama godina unazad, a u tom traganju su spremni i na međusobna prepucavanja, teške riječi, prijetnje ili progone neka mi onda neko od njih objasni zašto toliki broj ljudi iz njihove etnije napuštaju svoju domovinu i okruženje u kojem su se osjećali „svoji na svome“ ? Može li se išta kupit za taj „osjećaj pripadnosti“? Zašto se na poslijetku taj „osjećaj pripadnosti“,( odlaskom iz domovine) mijenja i uzima državljanstvo druge države? Ovoj kleronacionalističkoj vlasti odgovara da se njeni građani bave sami sobom, da se vraćaju u tu daleku prošlost jer sve dok su „tamo daleko“ niko ih neće pitati za sutra. Meni je ostalo, u najboljem slučaju još nekoliko godina života i ne mislim ga trošiti na budalaštine odakle potičem ja, a odakle Bosna. Iz pi*ke materine, i ja i ova vukojebina i ovi „kreteni“ što se međusobno prepucavaju, eto odakle. Imate li posao? Osmočasovno radno vrijeme, odgovarajuću platu, slobodne dane, godišnje odmore? Ako imate, onda ništa. Shvatam, plaćeni ste da spinujete i naivne vodite žedne preko vode. Muhamed Pivić, 32 vijećnik.

Arhiva bloga

Popularni postovi