utorak, 22. srpnja 2014.

Pacijenti lutaju od apoteke do apoteke - lijekova nema!

Čitam kako jedna od "naših" najmoćnijih stranaka organizuje velike iftare sa preko 300 zvanica, pozivajući uglavnom, političku elitu koju su građani izabrali po ko zna koji put zaredom. Blješću naslovi kako je organiziran iftar u Živinicama za 2.000 osoba, Vogošći 300, Tuzli više od 200, Ilidži 200, Tešnju nekoliko stotina itd. itd.

Lijepo je to. Lijepo vas je vidjeti tako složne, site i bezbrižne. Lijepo je i to što se znate tako organizovat' u ovom najsvetijem i najvažnijem mjesecu . Mjesecu posta i moralnog pročišćenja.Vidim da ste halali te pare, nije vam žao jer ih trošite u hranu, gozbu.

Samo...bilo bi dobro da znate, da dok tako lijepo akšamlučite, građani koji su vas birali traže lijekove od apoteke do apoteke, građani kojima je hemodijaliza jedna od tri terapije za zamjenu funkcije bubrega.

Građani vam nemaju lijekova gospodo, građani koji će uslijed nedostatka tih lijekova i izostanka hemodijalize imati mučninu, povraćanje, anemiju, pospanost, uznemirenost, drhtanje, a zatim, komu.

Umjesto što lumpujete i krčmite narodnim parama eto vam prilike da halalite koju marku za lijekove koji su potrebni vašim sugrađanima. Pretpostavljam da znate barem za jedan slučaj, a i ako neznate evo vam u mom komšiluku jedan. Bespomoćna i ogorčena luta od apoteke do apoteke nebi li pronašla taj lijek. Lijeka nema u cijelom gradu a prema nekim tvrdnjama nema ga ni u okruženju.

Nego, ako vam je zaista stalo do moralnog pročišćenja, pomozite joj...

Nema komentara:

Objavi komentar

Irfan Čengić kritikovao vrh SDP-a: Opstruisali su me i maltretirali

Irfan Čengić, aktuelni zastupnik SDP-a Bosne i Hercegovine u federalnom parlamentu koji je na ovim Općim izborima bio kandidat...