Blog je pokrenut 17 oktobra 2012.god. s ciljem da se upozori na mnoštvo nezaposlenih i onih koji žive na rubu preživljavanja. Dvije godine poslije "trideset drugi vijećnik"je dostigao veliki broj čitalaca čije tekstove nerijetko prenose i razni bh portali. Teme su proširene, a blogu su se pridružili slobodni, misleći građanski aktivisti koji će govoriti o društvenim problemima koji tište građane ovog grada, kantona i države. Autor bloga: Muhamed Pivić

ponedjeljak, 10. lipnja 2013.

Nisam mogao ni naslutiti da bi neko mogao zaista pasti (skočiti) sa zgrade!

photo: http://krajina.ba
Kada sam kao amater prije nekoliko dana istraživao ko je obećao, šta je obećao i šta je sve urađeno, u videu koji sam pripremio(u kome žena najavljuje da joj je došlo da skoči sa zgrade) nisam mogao ni naslutiti da ću nakon par dana čitati vijesti da je neko zaista i skočio. Safeta Lipovača „pala“ je u četvrtak oko 13,30 sati sa četvrtog sprata boračke zgrade u bloku 11 u naselju Ozimice II u Bihaću i tom prilikom smrtno stradala na licu mjesta. 

Naime, Općina Bihać još u oktobru 2009. godine potpisala je ugovor sa izvođačem radova o izgradnji stambene zgrade za boračku populaciju koja je trebala biti izgrađena u roku od godinu dana. Kako je pisalo u opisu tog videa, kupci stanova godinama odvajaju od usta i plaćaju kredite a od useljenja nema ništa. Većina ih pored rata kredita plaća stanarinu za stanove u kojima trenutno stanuju. Ako saberemo sredstva od kredita koje su potpisali i stanarinu za četiri godine, kako kažu, dosad su možda mogli kupiti stanove po tržišnim cijenama i živjeti u njima. Iako je u videu prikazan problem u naselju Ozimice I a tragičan događaj se desio u naselju Ozimice II, problem je identičan.

Kćerka stradale Safete Lipovače, Bekira Lipovača izjavila je da  „peta i najbitnija činjenica, kap koja je prelila čašu je ta, da iako joj je otac dao život za BiH, iako joj je mama 90%-tni invalid sa psihičkim problemima, sa dvoje do jučer maloljetne djece NIJE MOGLA DOBITI STAN, DOK NE UPLATI 35 000 KM, od bijedne penzije od 350 KM. Nema kome se nisu obraćali. Naravno svi su ih odbili“.

A današnji tekst, odnosno slučaj nepokretnog dede Saliha Tabakovića, borca Armije RBiH koji je “ istjeran iz Opće bolnice „Prim. dr. Abdulah Nakaš zbog toga što je tražio da se otvori prozor, te slučaj pacijenta Safeta Kulina, koji je ležao u istoj bolničkoj sobi, a koji dobio otpust iz bolnice „zbog narušavanja kućnog reda“ bili su dodatni povod za objavljivanje ove video kompilacije.

Pogledajte i sami donesite zaključak. Moj je, ' bem ti obećanje izgleda da je stvarno ludom radovanje.

Amaterska video kompilacija: ko je obećao, šta je obećao i šta je sve urađeno:Nema komentara:

Objavi komentar

Popularni postovi