subota, 1. lipnja 2013.

Živi bili i solidarno do slijedeće aktivnosti!

Nakon što sam još 10. februara 2013 godine na svom blogu pisao “koliko je (i da li je uopšte) SDA platio/la korištenje javne površine za neviđeni džambo-bilboard, ko je nosioc ugovora(predstavnik ulaza, upravitelj, stanari) – preko koga bi općina trebala ganjati porez za reklamu,  da se on ne skida 5 mjeseci poslije izbora, te da bi suludo bilo vjerovati da je SDA cijelo ovo vrijeme plaća 'zakupninu', a kojeg je objavio i portal doznajemo.com, iskreno se nadam  da nije slučajnost  da se isti skinuo sa zgrade Borca.

Naravno, dodatni motiv za skidanje može biti i tekst koji je prije nekoliko dana objavio portal bitno.ba u kojem stoji kako “postoji odredba Središnjeg izbornog povjerenstva da stranke koje sudjeluju na izborima moraju ukloniti predizborne materijale s javnih površina nakon izbora”.

SDA je nakon svega, uklonio plakat što je za svaku pohvalu a portal Bitno dat će si za pravo neskromno se pohvaliti kako je svojim tekstom, uz sliku upornih Zeničana, još jednim malim korakom proslavio bit novinarstva.

Zahvaljujem svim učesnicima navedenog događaja, svi građani Zenice koji su se osjećali nelagodno dok ih je “on gledao odozgo” konačno mogu odahnuti.

Živi bili i solidarno do slijedeće aktivnosti!







Nema komentara:

Objavi komentar

Irfan Čengić kritikovao vrh SDP-a: Opstruisali su me i maltretirali

Irfan Čengić, aktuelni zastupnik SDP-a Bosne i Hercegovine u federalnom parlamentu koji je na ovim Općim izborima bio kandidat...