Blog je pokrenut 17 oktobra 2012.god. s ciljem da se upozori na mnoštvo nezaposlenih i onih koji žive na rubu preživljavanja. Dvije godine poslije "trideset drugi vijećnik"je dostigao veliki broj čitalaca čije tekstove nerijetko prenose i razni bh portali. Teme su proširene, a blogu su se pridružili slobodni, misleći građanski aktivisti koji će govoriti o društvenim problemima koji tište građane ovog grada, kantona i države. Autor bloga: Muhamed Pivić

subota, 1. lipnja 2013.

Živi bili i solidarno do slijedeće aktivnosti!

Nakon što sam još 10. februara 2013 godine na svom blogu pisao “koliko je (i da li je uopšte) SDA platio/la korištenje javne površine za neviđeni džambo-bilboard, ko je nosioc ugovora(predstavnik ulaza, upravitelj, stanari) – preko koga bi općina trebala ganjati porez za reklamu,  da se on ne skida 5 mjeseci poslije izbora, te da bi suludo bilo vjerovati da je SDA cijelo ovo vrijeme plaća 'zakupninu', a kojeg je objavio i portal doznajemo.com, iskreno se nadam  da nije slučajnost  da se isti skinuo sa zgrade Borca.

Naravno, dodatni motiv za skidanje može biti i tekst koji je prije nekoliko dana objavio portal bitno.ba u kojem stoji kako “postoji odredba Središnjeg izbornog povjerenstva da stranke koje sudjeluju na izborima moraju ukloniti predizborne materijale s javnih površina nakon izbora”.

SDA je nakon svega, uklonio plakat što je za svaku pohvalu a portal Bitno dat će si za pravo neskromno se pohvaliti kako je svojim tekstom, uz sliku upornih Zeničana, još jednim malim korakom proslavio bit novinarstva.

Zahvaljujem svim učesnicima navedenog događaja, svi građani Zenice koji su se osjećali nelagodno dok ih je “on gledao odozgo” konačno mogu odahnuti.

Živi bili i solidarno do slijedeće aktivnosti!Nema komentara:

Objavi komentar

Na raskršću života

Na raskršću života
Ako je toliko važna etnička pripadnost i taj nekakav jebeni osjećaj nacionalnog identiteta za kojim pojedinci ili čak veliki broj njih traga stotinama godina unazad, a u tom traganju su spremni i na međusobna prepucavanja, teške riječi, prijetnje ili progone neka mi onda neko od njih objasni zašto toliki broj ljudi iz njihove etnije napuštaju svoju domovinu i okruženje u kojem su se osjećali „svoji na svome“ ? Može li se išta kupit za taj „osjećaj pripadnosti“? Zašto se na poslijetku taj „osjećaj pripadnosti“,( odlaskom iz domovine) mijenja i uzima državljanstvo druge države? Ovoj kleronacionalističkoj vlasti odgovara da se njeni građani bave sami sobom, da se vraćaju u tu daleku prošlost jer sve dok su „tamo daleko“ niko ih neće pitati za sutra. Meni je ostalo, u najboljem slučaju još nekoliko godina života i ne mislim ga trošiti na budalaštine odakle potičem ja, a odakle Bosna. Iz pi*ke materine, i ja i ova vukojebina i ovi „kreteni“ što se međusobno prepucavaju, eto odakle. Imate li posao? Osmočasovno radno vrijeme, odgovarajuću platu, slobodne dane, godišnje odmore? Ako imate, onda ništa. Shvatam, plaćeni ste da spinujete i naivne vodite žedne preko vode. Muhamed Pivić, 32 vijećnik.

Popularni postovi