petak, 13. rujna 2024.

Dženan Skelić: Šta razvaljuje SDA?

Osvanuli su novi naslovi, gore društvene mreže, pljuvanje iz svih cijevi i stranačkih raketnih sistema, a sve porad izjave nekada maloljetnog branitelja BiH, a sada ozbiljnog narodnog predstavnika na političkoj sceni ispred SDP-a, Igora Stanojevića, kako SDA, pojednostavljeno rečeno, učestvuje u podjeli BiH i doprinosi rušilačkim politikama HDZ-a i SNSD-a.

U tim napadima je između ostaloga spomenuto i kako je on Srbin te da je u SDP-u previše Srba i tome slično, a to je evo jedan od doprinosa rušenju BiH, pogotovo kada nacionalno definirate čovjeka, koji je krvario braneći državu, ratujući protiv “svojih”, koje nije priznao za svoje, jer su napali na njegov Grad. S obzirom da ta baražna paljba dolazi iz redova SDA, taj primjer je dobar uvod u neke od aspekata rušenja države, kojima je direktno i srčano upravljala SDA.
Pa da nabrojimo neke.

Uvodeći hodže u redove multinacionalne Armije BiH, SDA je rušila državu.

Uvodeći učenje fatihe za poginule branitelje rušila je i ruši državu, pošto se fatiha uči decenijama iza rata šaljući poruku o negiranju doprinosa ne- Bošnjaka u odbrani države na svim službenim i neslužbenim manifestacijama.

Uvodeći učenje fatihe za poginule borce u antifašističkoj borbi WW II, na obljetnicama ofanziva, oslobađanja gradova i drugo. svodeći sav narativ antifašističke BiH na Bošnjake, muslimane, pri čemu su mnogi ti bošnjački partizani bili, kako je poznato, ateisti.

Uvodeći zajedničke ceremonije i manifestacije za poginule iz rata devedesetih i WW II, ponovno sa snažnim religijskim folklorom, iskazujući želju za redefiniranjem antifašizma na ovim prostorima, svodeći ga na bošnjački imenitelj i uvlačeći u njegovo tkivo snažnu religijsku komponentu sjećanja, koja izvorno nije prisutna. To se zove historijski revizionizam.

Dovodeći visoke službenike Islamske zajednice na državne manifestacije, obilježavanja značajnih datuma i slično, SDA ruši državu.

Decenijama SDA potencira veze sa Islamskom zajednicom, te uvlači ulemu u državničke poslove, državnička pitanja i svakodnevno življenje, time rušeći državu.

SDA ruši državu jer je tavorila i pljačkala po kasabama, ne vodeći računa o državnoj imovini BiH, koju nikada nije popisala, niti je pred međunarodnim sudovima podnijela zahtjeve za naknadu ogromne štete, kao što se to na primjer vidi u slučaju Energoinvesta, koji je bio vlasnik 33,33% JUNAF-a odnosno poslije JANAF-a, čija je vrijednost u milijardama, a kojeg je Hrvatska prodala bez obeštećenja Energoinvesta kao bosanske državne firme. Primjera je bezbroj.

SDA je rušila državu jer nije nikada podnijela tužbu za ratnu odštetu protiv Hrvatske niti protiv Srbije.

SDA je rušila državu jer je kriva za propast revizije presude po tužbi BiH protiv Srbije za genocid 2017. godine.

SDA je kriva za rušenje države jer je potencirala i finansirala projekat sakaćenja bosanskog jezika, kako bi se iz njega izbacile “neke po njima” srpske i hrvatske riječi, zanemarujući činjenicu da su i srpski i hrvatski jezik nastali iz hercegovačke varijante jezika koja je po svemu sudeći i bosanska, dok su izvorni srpski i hrvatski jezik odavno nestali iz upotrebe. Tako nam je SDA osakatila jezik.

SDA je kriva za rušenje države jer je iz okvira bosanske kulture, umjetnosti, nauke gledala da istisne sve što nije bošnjačko, negirajući tako čak i Andrića ili Selimovića kao bosanske autore, a da ne govorimo o drugim primjerima, kao što su izbacivanja Ćopića iz školskih klupa.

SDA je kriva za rušenje države jer je upropastila visoko obrazovanje otvaranjem beskonačnog broja privatnih fakulteta. Generalno je upropastila obrazovanje niskim platama, visokim stepenom stranačkog zapošljavanja polupismenih podobnih kadrova, kao i uvođenjem vjeronauka u škole.

I da ne nabrajam dalje, ima toga toga dosta, a sve se svodi u suštini na to, da je SDA radila sve protiv države što su radile i njene srpska i hrvatska sestrica, a što je i služilo kao opravdanje za takve postupke, jer eto i oni drugi to rade.

E pa ti drugi ne žele BiH kao državu, a onda očito da je ne želi ni SDA, tako da je naš nekada mladi branitelj Igor, itekako u pravu, koliko god ga Hadžihafizbegović sikteriso zbog svojih stranačkih interesa. Ovo sa Hadžihafizbegovićem nek bude tačka na zločin SDA prema državi: kupili su ono malo pameti što Bosna ima, da za njih pravda zločine, koje su počinili.

Nema komentara:

Objavi komentar

SIPA IZAŠLA NA TEREN I POTVRDILA: "Navodi Kasumovića da se po selima oko Zenice dijeli oružje su LAŽ!"

"Može neko te pakete, pa vas potrovat'.. Može neko ned'o Bog oružje dijelio... u 12, 11 navečer, da se nešto tajno dijeli u sel...