srijeda, 18. siječnja 2017.

Zenica: Na minusu i snijegu samohranu majku izbacuju na ulicu

Skoro u samom centru Zenice, nepun kilometar od Općine Zenica, u zgradi na raskrsnici u Crkvicama, žive majka i kćerka koje nadležni iz Grada Zenica , tačnije bahata Azermana bukvalno istjeravaju iz “stana” od 11 kvadrata... Dali su im rok od tri dana da napuste taj “nužni smještaj” iako su temperature vani već danima ispod nule. Zašto? Zašto je Azermani i toj nadležnoj instituciji grada važno tih 11 kvadrata? Zašto žele uništtiti tu samohranu majku sa djetetom?

Podsjećam, o njima sam pisao na svom blogu u februaru 2013. godine kada su bukvalno gladovali, nisu imali frižider, šporet a TV su posudili od komšija. Njihova želja bila je da imaju koher jer nisu imali na čemu spremati hranu.

Dvije nezaštićene osobe su te 2013.godine trebale tiho nestati u neimaštini i gladi u 21 vijeku. U međuvremenu, nestao je tadašnji gradonačelnik ali ostala je okrutna i zlobna Azermana koja sada uz aminovanje novog gradonačelnika nastavlja sa "započetom" aktivnošću. Kažem “aminovanje” novog gradonačelnika jer pretpostavljam da se danas ništa ne radi bez znanja “glavnog”. A do glavnog ova nezaštićena porodica nije mogla doći. Danas je drugi dan kako pokušava do njega doći i nemam informacije da li je došla i zato pišem ovaj tekst da sutra ne bi bilo kasno. Nadam se da će ovaj tekst vidjeti predsjedavajuća Gradskog vijeća Zenice i da neće dozvoliti da se tako ponašaju prema samohranoj majci čija primanja te 2013.godine nisu prelazila 120 konvertibilnih maraka.

Znam, sada će oni nevješti u tehnologiji koji nisu otvorili propratni link prethodnog teksta pitati ko je ova porodica, kako se zove...

Zar je bitno kako se zove?

Broj komentara: 5:

  1. o Boze nadam se da ce se to rijesit i da ce majka i cerka biti sacuvane,da mogu pomoc pomogao bi

    OdgovoriIzbriši
  2. Mogu ja pomoć neka dodzu stanovati kod mene u sarajevu

    OdgovoriIzbriši
  3. Ukratko: Članak s bloga od sinoć je pročitan preko 23.ooo puta, preuzet i objavljen na još nekim portalima. Intervenisala predsjedavajuća Gradskog vijeća Zenica, a JU Centar za socijalni rad je uputio službeni protest u Gradsku administraciju.... Samohrana majka danas nije deložirana niti će joj to uraditi dok je zime. Za poslije, novo godišnje doba-nova nafaka. Uglavnom, ona mi se javila i kazala da su je posjetili novinari avaza i humanitarac Sani Tahirović, a da ju je telefonom kontaktirao neki Pašalić (pretpostavljam iz Centra za socijalni rad). Također, imamo ponuda za stanovanje kod fejsbuk prijatelja, ali nije to –to. Time bi popustili gradskoj administraciji. Ona mora biti trajno obezbjeđena što se tiče stambenog pitanja da se ne bi ponavljale ovakve sramotne rabote tokom zimskih dana, a “odgovorni” adekvatno kažnjeni. Javili su se i iz Centra za pravnu pomoć ženama...vidjet ćemo šta će biti dalje.
    Obzirom na veliku čitanost i dijeljenje tekstova, bilo sa bloga 32 vijećnik ili ovih koji su preuzeli tekst, svi Vi ste zaslužni za poduzete radnje i njen ostanak u tih 11 kvadrata. Dakle, kad se hoće može se spasiti sitna buranija. Pozdrav.

    OdgovoriIzbriši
  4. Treba kucki azermani 3000km,i ostace gospodza sa kcerkom u stanu,znaci 3000km i ostaje provjereno,doticna kucka vec dugi niz godina uzima pare,a niko ne reaguje.

    OdgovoriIzbriši

Irfan Čengić kritikovao vrh SDP-a: Opstruisali su me i maltretirali

Irfan Čengić, aktuelni zastupnik SDP-a Bosne i Hercegovine u federalnom parlamentu koji je na ovim Općim izborima bio kandidat...