utorak, 9. svibnja 2023.

Pokrenuta internet peticija pod nazivom 'Odbrana: Reisul-ulema Husein ef. Kavazović“.




Peticijom koju je objavio Esad Širbegović, zahtijeva se da visoki predstavnik Christian Schmidt, iz svog izvještaja Vijeću sigurnosti UN-a, povuče grubu kvalifikaciju o reisu Kavazoviću.

    Tražimo odmah i bezuvjetno od Visokog predstavnika Christiana Schmida da iz svog izvještaja generalnom sekretaru Ujedinjenih naroda o implementaciji Mirovnog sporazuma u Bosni i Hercegovini povuče grubu kvalifikaciju o reisu-l-ulemi Huseinu ef. Kavazoviću, duhovnom i moralnom autoritetu u Bošnjaka, koji je svojom riječju i djelom nedvosmisleno pokazao da je čovjek mira, suživota i dijaloga, a nikako čovjek „agresivne retorike“ – navodi se.

U obrazloženju se i pozdravlja odluka bivšeg reisu-l-uleme Mustafe ef. Cerića da vrati njemačka priznanja ukoliko Christian Schmidt ne odustane od svog izvještaja, koji reisu-l-ulemu Kavazovića stavlja na „crnu listu“.

    To ne služi na čast i ugled njemačke nacije. Pozivamo vas da svojim potpisom ove PETICIJE u domovini i svijetu pokažete da su Bošnjaci samosvjesna nacija, koja ne dopušta da joj se kriminaliziraju duhovni i moralni autoriteti kako bi ih se pripremilo za novi genocid i udruženi zločinački poduhvat! Vaš potpis je vaš dug i zavjet vašim bošnjačkim/bosanski potomcima – poručuje se.   

Peticiju možete potpisati OVDJE.

Nema komentara:

Objavi komentar

SIPA IZAŠLA NA TEREN I POTVRDILA: "Navodi Kasumovića da se po selima oko Zenice dijeli oružje su LAŽ!"

"Može neko te pakete, pa vas potrovat'.. Može neko ned'o Bog oružje dijelio... u 12, 11 navečer, da se nešto tajno dijeli u sel...