petak, 7. veljače 2020.

Grad Zenica mora platiti poreski dug Zenicatransa!

Prema nepotvrđenim informacijama bloga 32.vijećnik Poreska uprava Federacije BiH izdala je Rješenje po kojem Zenica Grad mora platiti 4.8 miliona maraka poreskog duga u ime preduzeća Zenicatrans.
Vezani tekst:
http://tridesetdrugivijecnik.blogspot.com/2018/07/kasumovic-kupio-sam-autobusku-stanicu.html?m=1

 Izvor bloga 32.vijećnik tvrdi da je Rješenje  utemeljeno na osnovu Zakona o poreskoj upravi FBiH a odnosi se isključivo na kontroverzni prenos vlasništva Autobuske stanice na Grad Zenicu. Da li će budžet zaista postati "lakši" za cca 5 miliona maraka i da li će doći do održavanja zakazane sjednice na kojoj bi se trebao razmatrati Prijedlog Budžeta za 2020.godinu saznat ćemo već u ponedeljak.

Podsjećam, tokom prošlog mjeseca direktor Poreske uprave FBiH naglasio je kako je prema Članu 31. Zakona o poreznoj upravi FBiH jasno naznačeno da “Lice koje kupi ili primi na poklon imovinu (primalac) drugog lica (prenositelja) odgovorno je za porezne obaveze prenositelja, ako je znalo ili imalo razlog da zna da je prenositelj ovu imovinu prenio na primaoca u cilju izbjegavanja plaćanja porezne obaveze. Postupak dokazivanja da je odgovornost na primaocu iz stava 1. ovog člana propisuje se podzakonskim aktima”.

Nema komentara:

Objavi komentar

Irfan Čengić kritikovao vrh SDP-a: Opstruisali su me i maltretirali

Irfan Čengić, aktuelni zastupnik SDP-a Bosne i Hercegovine u federalnom parlamentu koji je na ovim Općim izborima bio kandidat...