utorak, 23. srpnja 2019.

Vinjetni sistem naplate parking prostora stavljen van snage!

Na 39.sjednici Gradskog vijeća Zenica, održane 23.jula 2019.godine jednoglasno je ukinuta kontroverzna "Odluka o organizaciji i načinu naplate parkiranja na javnim parking prostorima na području Zenice".
U opciji su bila dva zaključka, i to jedan od vijećnika Almira Babajića, usaglašen sa gradonačelnikom Kasumovićem i jedan od vijećnika Mensuda Kelešture.
Na kraju je prošao zaključak vijećnika Kelešture.
Gradsko vijeće je danas pokazalo da može i bez gradonačelnika donositi određene akte i zaključke. Postavlja se pitanje može li gradonačelnik bez Gradskog vijeća. Da li će gradonačelnik Zenice ispoštovati ovaj zaključak obzirom da u isto vrijeme preko režimskog medija najavljuje početak primjene ove odluke i kako će vijeće reagovati ukoliko ga ne bude ispoštovao saznat ćemo uskoro.

Odmah po izglasavanju i stavljanju van snage kontroverzni vinjeta usvojen je prijedlog vijećnika Kelešture da se u roku od mjesec dana sačini ugovor i ustupi na 10 godišnje korištenje prvi sprat Obdaništa Kanarinac za potrebe dnevnog centra za djecu i odrasle sa posebnim potrebama JU Centar za djecu i odrasle sa posebnim potrebama ZDK koji je prema riječima Kelešture opstruiran nepune dvije godine.
Pogledajte video zapis sadržaja teksta zaključka o vinjetama.




Nema komentara:

Objavi komentar

Irfan Čengić kritikovao vrh SDP-a: Opstruisali su me i maltretirali

Irfan Čengić, aktuelni zastupnik SDP-a Bosne i Hercegovine u federalnom parlamentu koji je na ovim Općim izborima bio kandidat...