utorak, 23. srpnja 2019.

Gradonačelnik povukao tačke dnevnog reda koje je dan ranije dogovorio?!

Kao što ste mogli vidjeti putem malih ekrana iako je direktan prenos 39. sjednice Gradskog vijeća Zenica početkom u 10:00 sati u izvjesnom vremenskom periodu iz nerazumljivih okolnosti "zaštekao na dnevnom redu su osim predviđene četiri tačke, pored usvajanja zapisnika od prošle sjednice, te vijećničkih pitanja uvrštene su još dvije i to: razmatranje aktuelne problematike po pitanju infrastrukture i aktuelne problematike  parkiranja i vinjeta.

Razmatranje aktuelne problematike u JKP Zenicatrans, kao i inicijative za obezbjeđenje finansijskih sredstava za rekonstrukciju i izgradnju lokalne saobraćajnice Kantonalna bolnica – Kasapovići – ­Babino – Arnauti obavljeno je bez prisustva gradonačelnika i osoblja iz njegovih službi tako da će zaključci doneseni na današnjoj sjednici biti predmet daljnjih rasprava po pitanju da li su i za koga su obvezujući.

Sjednica je još uvijek u toku a na fcb.profilu gradonačelnika Kasumovića pojavila se informacija o njegovom (ne)dolasku na sjednicu.

Gradonačelnik Fuad Kasumović 11.07.2019. godine, predsjedavajućoj Gradskog vijeća Zenice uputio je dopis o povlačenju prijedloga akata, koje je Radno predsjedništvo na sastanku održanom dana 10.07.2019. godine uvrstilo u Prijedlog Dnevnog reda za 39. sjednicu, a čiji je predlagač Gradonačelnik.

Dakle, gradonačelnik je povukao tačke dnevnog reda koje je dan ranije dogovorio. U njegovom obraćanju javnosti stoji i dokument koji je uputio predsjedavajućoj GV Zenica. Pogledajte o čemu je riječ i zašto je povukao tačke dnevnog reda:



Nema komentara:

Objavi komentar

Irfan Čengić kritikovao vrh SDP-a: Opstruisali su me i maltretirali

Irfan Čengić, aktuelni zastupnik SDP-a Bosne i Hercegovine u federalnom parlamentu koji je na ovim Općim izborima bio kandidat...