četvrtak, 21. rujna 2023.

Kasumoviću još jedna krivična prijava, ovaj put za ucjenu od ministra policije


Ministar unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona Benjamin Sinanović podnio je danas krivičnu prijavu protiv gradonačelnika Zenice zbog krivičnog djela ucjene u vezi sa neovlaštenim prisluškivanjem i tonskim snimanjem.

Ova krivična izjava uslijedila je nakon reakcije Kasumovića na svom Facebook profilu gdje je kazao da se svi razgovori u njegovom kabinetu snimaju.

"Strašljivi ministre, sve što pričate je nonsens. A na kraju, moram biti brutalan pa Ti još kazati, fukaro, kukavice, hoćeš da pustim snimak iz moga Kabineta kada si rekao da ne smiješ smijeniti komesara jer će te Ramo Isak provozati u gepeku? Podsjećam te da se u mom kabinetu sve snima, a ukoliko želiš ili i dalje tvrdiš da to nisi tako rekao - ja ću snimak objaviti", stoji u statusu Kasumovića.



S druge strane ministar Sinanović je za Klix.ba kazao da krivičnu prijavu nije podnio zbog neovlaštenog snimanja jer snimak koji spominje Kasumović ne postoji, već zbog ucjene u vezi sa neovlaštenim prisluškivanjem i tonskim snimanjem.

“To što on govori nije istina, a na mnogim mjestima smo održavali sastanke, mislim na članove koalicije, pa i u njegovom kabinetu oko raznih stvari kao što su plate policijskih službenika. Podnio sam krivičnu prijavu za ucjenu u vezi sa neovlaštenim prisluškivanjem i tonskim snimanjem. S ovim želim da odbacim mogućnost da sam ikada dao izjavu koja se tiče gepekiranja kojeg spominje Kasumović”, kazao je Sinanović.


Dodao je da su sastanci koalicionih partnera održavani i u kabinetu gradonačelnika Kasumovića te da niko od partnera neće pristatu na ucjene kojima Kasumović želi ostvariti svoje ciljeve.

Podsjetimo, ministar Sinanović gostujući na BHRT-u, je ukazao na još jednu stvar kojom je Kasumović ostvario svoj cilj, a radi se o imenovanju svoje najbliže saradnice iz kabineta Almire Baručije na poziciju direktorice Zavoda zdravstvenog osiguranja ZDK, koja je zajedno s njim optužena u slučaju Zenicatrans. Također, kazao je da su članovi koalicije više puta zbog "mira u kući" pristajali na njegove zahtjeve.


Naime, raniji UO smijenio je direktora Omera Škalju zbog, između ostalog, i visokih primanja gdje su kazali da taj nemoralni čin žele ispraviti novim UO i novim direktorom. Ipak, Kapidžić je prvom platom inkasirala isti iznos kao i prethodnih direktor.


Nema komentara:

Objavi komentar

Irfan Čengić kritikovao vrh SDP-a: Opstruisali su me i maltretirali

Irfan Čengić, aktuelni zastupnik SDP-a Bosne i Hercegovine u federalnom parlamentu koji je na ovim Općim izborima bio kandidat...