ponedjeljak, 13. veljače 2023.

Padoše danas u vodu Kasumovićeve priče o deficitu kantonalnog budžeta


"Ovaj samozvani ekonomski stručnjak ustvrdio je da je kantonalni budžet u minusu nekoliko stotina miliona KM. Sličan spin (u koji je tada nažalost veći dio javnosti povjerovao) pustio je prilikom preuzimanja dužnosti gradonačelnika 2016. godine, iako je zatekao stabilan budžet Grada Zenice tvrdi Spahija Kozlić, bivši ministar za obrazovanje, nauku, kulturu i sport.

- Danas ga je demantovala "njegova" nova Vlada ZDK, kaže Kozlić jer je konstatovano da se prethodni saziv Vlade ZDK domaćinski odnosio prema javnom novcu, odnosno budžetu. 

Da je to tako potvrđuje činjenica da se u ovu, 2023. godinu, ušlo sa preko 4,2 miliona KM viška prihoda nad rashodima (suficit). Dakle, uprkos pandemiji korona virusa i ekonomskom zastoju, prethodna Vlada je cijelo vrijeme uspijevala budžet držati likvidnim te, što mi je posebno drago, uložiti ogromna sredstva u rekonstrukciju obrazovnih objekata i poboljšanje materijalnog položaja zaposlenih u obrazovanju.

Nema komentara:

Objavi komentar

Irfan Čengić kritikovao vrh SDP-a: Opstruisali su me i maltretirali

Irfan Čengić, aktuelni zastupnik SDP-a Bosne i Hercegovine u federalnom parlamentu koji je na ovim Općim izborima bio kandidat...