petak, 18. veljače 2022.

Reakcija ministra Isaka na gradonačelnikovo pismo muftiji Dizdareviću: Kasumović je sramota za Zenicu



Podsjetimo, na Facebook stranici gradonačelnika Zenice Fuada Kasumovića objavljeno je pismo upućeno muftiji zeničkom doc.dr.hfz. Mevludinu ef. Dizdareviću, navodno povodom stranačkih fotografisanja ispred zeničkih džamija. Za sad nema reakcija iz zeničkog muftijstva, dok je međuvremenu objavljena reakcija ministra Isaka  koju prenosim u cjelosti, bez ijedne izmjene.


Uvaženi gradonačelniče grada Zenice,

pročitah vaš dopis poštovanom muftiji Dizdareviću. Kao dijete ove čaršije, koje je obrazovano i odgojeno u duhu islama, želim vam poručiti sljedeće: 

Nikad niko nije u stranačkoj majici bio ispred neke džamije, a pogotovo ne u, kako kažete, čoporima. Ali, da posjećujete džamije možda biste znali da se tamo okupljaju građani koji imaju potrebu za duševnim mirom, naspram grabežljivosti i utrke za novcem kakvoj svjedočimo u Zenici.

Vi ste sramota za ovaj grad, za sve Zeničanke i Zeničane. I zbog toga mi je drago što građani sve više shvataju vaš populizam, vaše spletke zbog kojih ćete, vrlo skoro, nestati sa političke scene, u svakom smislu, jer ste zreli za penziju i više ne znate ni šta, ni kako pišete. 

Nadam se da se barem privatno stidite spinova i neistina, jer mene je iskreno stid da Zeničanke i Zeničane predstavlja čovjek kojem ništa nije sveto, koji i petkom nađe vremena da uvrijedi građane koji posjećuju džamiju. Ovdje žive časni ljudi, kojima su domovina, vjera, grad i porodica svetinje, a takvi ljudi ne zaslužuju predstavnika kojem su draže kafanske priče od projekata, rada u interesu građana i boljitka.

1 komentar:

  1. Fuad Kasumovic da je valjao za svog grad ne bi dosao u Zenicu sprovoditi neki red.
    kako je dosao u Zenicu nikad nisam ni pomislila da glasam za nekog ko je napustio svoje mjesto ,nije se zauzeo za svoje. Pa sto bi se zauzimao za Zenicu. Molim lijepo Bolje da se vrati kuda je i dosao. Zivi licemjer i prevarant.
    A vi Ministre samo nastavite tako. Ljubomorne duse okaljavao vas obraz. Al briga vas sta pricaju. Jer vi svojim dijelima govorite vise od rijeci. Aferim i svaka vam cast. Samo naprijed

    OdgovoriIzbriši

Irfan Čengić kritikovao vrh SDP-a: Opstruisali su me i maltretirali

Irfan Čengić, aktuelni zastupnik SDP-a Bosne i Hercegovine u federalnom parlamentu koji je na ovim Općim izborima bio kandidat...