petak, 24. prosinca 2021.

Emina Tufekčić: Poltronska press konferencija SDP-a o "njihovoj" krivičnoj prijavi vezano za Zenicatrans

"Otužno je bilo gledati i slušati press "dvojice" dok je "treći" šutio i nijemo, u čudu, gledao šta ova dvojica govore", kazala je Emina Tufekčić nakon održane press konferencije Gradskog odbora SDP-a Zenica.

- SDP Zenica se stavio u ulogu i zaštitnika i sudije.
U isto vrijeme vješto izbjegavaju ulogu pozicije u gradskom vijeću koju su donedavno tako ponosno isticali. 

Pogubljeni u svome igrokazu, svjesno ili nesvjesno, zapostavili su krucijalne stvari po Grad Zenicu i njege građane, a to je budžet. Vješto zaobilaze i temu daljinskog grijanja i (ne)rad nove toplane koju je u "zvijezde okivao" SDP vijećnik Nermin Mehić.

U ovom trenutku praviti ovakav PRESS i mlatiti praznu slamu, može se okarakterisati samo kao pravljenje "dimne zavjese" i dezavuisanje javnosti. 

Skretanje sa gorućih i krucijalnih tema postao je zaštitni znak djelovanja zeničkog SDP-a, tvrdi Emina.

Pozivamo i SDP i ostatak većine u gradskom vijeću da pod HITNO zakažu sjednicu vijeća i da zajedno rješavamo bitne stvari za ovaj Grad, jer na kraju krajeva zbog toga su nas naše građanke i građani izabrali. To je naša dužnost, a populizam i igre za široke narodne mase nikome ne donose dobro, zaključuje Emina.
Podsjetimo, na današnjoj press konferenciji SDP-a Zenica Gradski odbor Socijaldemokratske partije Zenica traži od Tužilaštva u Zenici da proširi istragu oko predmeta Zenicatrans i na raniji period, odnosno prije 2016. godine, ukazano je na današnoj pres konferenciji.


Nema komentara:

Objavi komentar

Irfan Čengić kritikovao vrh SDP-a: Opstruisali su me i maltretirali

Irfan Čengić, aktuelni zastupnik SDP-a Bosne i Hercegovine u federalnom parlamentu koji je na ovim Općim izborima bio kandidat...