srijeda, 29. prosinca 2021.

Dr. Selvedina Sarajlić - Spahić: na radost roditelja i djece oboljele od šećerne bolesti planirana i nabavka Senzornih mjerača nivoa šećera u krvi za djecu starosti do 18. godina

Na 41. sjednici Skupštine Zeničko-dobojskog kantona usvojen je Finansijski plan Zavoda zdravstvenog osiguranja Zeničko-dobojskog kantona u kojem je prema riječima dr. Selvedine Sarajlić - Spahić , zastupnice Skupštine ZDK, između ostalog planirana i nabavka Senzornih mjerača nivoa šećera u krvi za djecu starosti do 18. godina koja su oboljela od Dijabetes Melita tip 1.

"Na radost roditelja i djece oboljele od šećerne bolesti, direktor ZZO ZDK odgovorio je da je planirana i nabavka Senzornih mjerača nivoa šećera u krvi za djecu starosti do 18. godina koja su oboljela od Dijabetes Melita tip 1" ističe dr.Sarajlić na promotivnoj Facebook stranici.

- Ranije sam na 31. sjednici Skuštine Zeničko-dobojskog kantona prema ZZO ZDK podnijela Inicijativu za uvrštavanje senzornih mjerača nivoa šećera u krvi za djecu do 18. godina koja su oboljela od Dijabetes melitusom tip 1. 
Zastupničku inicijativu po istom pitanju podržala je i zastupnica Emira Drnda-Čičeklić na 38. sjednici Skupštine Zeničko-dobojskog kantona. 

Nema komentara:

Objavi komentar

Irfan Čengić kritikovao vrh SDP-a: Opstruisali su me i maltretirali

Irfan Čengić, aktuelni zastupnik SDP-a Bosne i Hercegovine u federalnom parlamentu koji je na ovim Općim izborima bio kandidat...