utorak, 20. listopada 2020.

SIPA uhapsila Almira Čehajića Batka


Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) su uhapsili poznato TV lice iz Sarajeva Almira Čehajića Batka u okviru operativne akcije koju zajedno s Kantonalnim tužilaštvom provode u Kantonu Sarajevo.

SIPA je po nalogu Tužilaštva KS na području kantona izvršila pretrese na četiri lokacije u sklopu operativne akcije "Network".

Pretresi su u dva stambena i dva poslovna objekta, a do sada je slobode lišena jedna osoba, potvrdio je to glasnogovornik SIPA-e Luka Miladinović.

Njihove radnje su usmjerene na otkrivanje zloupotrebe položaja i ovlasti, odnosno pranja novca, a voditelj je uhapšen zbog navodnih finansijskih malverzacija.
Almir Čehajić poznatiji kao Batko uhapšen je danas u akciji Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) zbog sumnje da je stekao protivpravnu imovinsku korist veću od 625.000 KM, saznaje Klix.ba. Pored njega, osumnjičene su još dvije osobe od kojih je jedna trenutno van BiH.

Almir Čehajić Batko je sarajevski TV voditelj, glumac amater, stomatolog i humanista. Glumio je i u mnogim popularnim serijama i filmovima, a osnivač je nevladine organizacije Otvorena mreža koja se bavi humanitarnim radom.

O njemu je 2013. godine snimljen dokumentarni film "Rob" u kojem se Batko ispovijeda o teškom periodu života i bolesti preminule kćerke.

Izvor: klix.

1 komentar:

  1. Svi carstvo grade na lazima i prevarama....a vamo humanisti da ne mogu biti humaniji...fuuj

    OdgovoriIzbriši

Irfan Čengić kritikovao vrh SDP-a: Opstruisali su me i maltretirali

Irfan Čengić, aktuelni zastupnik SDP-a Bosne i Hercegovine u federalnom parlamentu koji je na ovim Općim izborima bio kandidat...