ponedjeljak, 14. rujna 2020.

Može li u finišu ankete doći do preokreta?


Prošlo je tri dana od objavljivanja ankete koju je blog 32.vijećnik organizovao u Zenici. Trenutni rezultati su očekivani i pokazuju da se glavna utrka za mjesto gradonačelnika zapravo vodi između kandidata Nezira Pivića i Arnela Isaka, a ne Fuada Kasumovića, odnosno potvrđuju prethodni tekst koji govori da Fuad Kasumović, aktuelni gradonačelnik više nije popularan u gradu, kao što je to bio ranije. Njegov rejting iz dana u dan pada iako su neki ubjedjeni u suprotno. No, svako ima pravo na svoje mišljenje i to im niko ne osporava, ali vratimo se anketi koja govori da je u minula tri dana, do momenta objavljivanja članka glasalo preko 1.000 ljudi. Uobičajeno za ankete je to ukupan broj anketiranih na kojem nećemo stati jer je ostalo još četiri dana do njenog završetka.

Na prvom mjestu je Nezir Pivić sa osvojenih 52,2% glasova, a za njim slijede: Arnel Isak sa 34,6 % , Fuad Kasumović 8,0 % ,  Boris Britvar 2,6 %, Nasir Beganović 0,9 %, Dženan Skelić i Sanja Renić sa po 0,6 % osvojenih glasova.

Može li u finišu ankete doći do preokreta? Ostanite uz blog 32.vijećnik i saznajte.

Anketa se danas koristi u različitim znanostima, i nezaobilazan su faktor u političkim kampanjama. Njezinim rezultatima sve se više koriste moderna državna uprava, političke stranke, kao i marketinški orijentirane proizvodne i trgovačke firme. 

NAPOMENA; stanje, odnosno rezultat se mijenja iz sata u sat. Anketa traje sedam dana, a zainteresovani mogu glasati samo jednom. 

U prethodna tri dana dobio sam nekoliko primjedbi koje se odnose na komplikovanost popunjavanja ankete. Nemam namjeru pravdati se, aplikacija je takva s ciljem sprečavanja zloupotreba. Za sve one koji imaju problem sa popunjavanjem ankete u nastavku prilažem
link kratkog upustva:

Nema komentara:

Objavi komentar

Irfan Čengić kritikovao vrh SDP-a: Opstruisali su me i maltretirali

Irfan Čengić, aktuelni zastupnik SDP-a Bosne i Hercegovine u federalnom parlamentu koji je na ovim Općim izborima bio kandidat...