utorak, 10. rujna 2019.

SDP nikad nije kriv ni za što?!

SDP nikad nije kriv ni za što?!
Njima je najbolje iz opozicije kritikovat vlast za ono u čemu pokadkad i sami učestvuju. Bilo bi dobro pregledati ishode glasanja kod donošenja kontroverznih zakona i odluka i obznaniti, da se ima kome. Javnost pada na populizam a vijesti ionako traju dva tri dana a potom padaju u zaborav.
Osim Nermina Nikšića, predsjednika SDP-a koji je i sam bio federalni premijer, prema pisanju medija natpolovičnu većinu (9 ministara) u Vladi Federacije BiH 2015.god. imali su ministri iz redova SBB-a i HDZ-a. Prema tome, umjesto saopćenja za javnost i piskaranja po fejsbuku SDP-u bi bilo bolje da uradi nešto konkretno na spašavanju rudnika u Zenici ,ali kako da im pomognu ako se vazda kriju iza opozicije. Nakon Opštih izbora 2018.godine nisu htjeli u vlast, radije će iz opozicije kritikovati kako treba rudarima pomoći. Imali su priliku pomoći im dok je Nikšić bio premijer ali tada nisu pisali saopštenja kako je rudarima teško ili kako se ne uplaćuju doprinosi. A oni se ne uplaćuju godinama, čak i onda kad je Nikšić bio premijer. Oni navodno pozivaju građane da stanu na stranu rudara da se zajednički odupre planovima koje je neko smislio u Sarajevu. Osim stajanja na stranu, šta konkretno predlažete gospodo? Da građani ponište sudske odluke i rješenja? Da građani idu PROTIV suda??? Da vladavinu prava riješi ulica i demonstracije? Podsjećam gospodu iz SDP-a da se vladavina prava ostvaruje slobodnim i neposrednim izborima, ustavnim jamstvima ljudskih i manjinskih prava, podjelom vlasti, nezavisnom sudskom vlašću zasnovanu na Ustavu i zakonu. Dijeliti vlast ovaj put niste htjeli, građani sami neće protiv suda a za revoluciju su potrebne vođe. Želite li nam sa ovim saopštenjem reći da ćete stati na čelo revolucije?  Ako ćete Vi stati na čelo revolucije građani su uz vas! Od stranačkih saopštenja i fcb.podrške  ljudi su počeli dobivati proljev i osip.

Nema komentara:

Objavi komentar

Irfan Čengić kritikovao vrh SDP-a: Opstruisali su me i maltretirali

Irfan Čengić, aktuelni zastupnik SDP-a Bosne i Hercegovine u federalnom parlamentu koji je na ovim Općim izborima bio kandidat...