četvrtak, 4. srpnja 2019.

Skupština ZDK podržala izvještaj o poslovanju Mersije Kasumović i njenog Zavoda za medicinu rada.

- Kasumovićka ove godine glasala za samu sebe?!

Podsjećam, prošle godine bila je jedina zdravstvena ustanova u Ze-Do kantonu čiji je izvještaj Skupština ZDK-a odbacila zbog negativnog poslovanja.
Obzirom da zbog neusvajanja izvještaja te ustanove nije došlo do njene smjene čini se kako je "zavratila rukave" i popravila stanje ili odnose sa skupštinskim zastupnicima. Između ostalih, i zastupnicma SDA stranke koji uz ASDA, S BiH, nezavisnog Omera Škalju i HDZ čine većinu u skupštini.

Prema informacijama s kojima raspolaže blog 32.vijećnik, na jučerašnjoj sjednici Skupštine ZDK svih 30 prisutnih zastupnika, uključujući i Kasumovićku podržalo je Izvještaj o poslovanju Zavoda za medicinu rada.
Dakle, glasala je za samu sebe. 😊
“Ovaj Zavod ostvaruje 55 posto prihoda na otvorenom tržištu u nelojalnoj konkurenciji”, istakla je direktorica Kasumović za rtv Ze, ukazavši da ostaje neriješeno pitanje učešća kantona u finansiranju segmenta sportske medicine.

Nema komentara:

Objavi komentar

Irfan Čengić kritikovao vrh SDP-a: Opstruisali su me i maltretirali

Irfan Čengić, aktuelni zastupnik SDP-a Bosne i Hercegovine u federalnom parlamentu koji je na ovim Općim izborima bio kandidat...