petak, 31. kolovoza 2018.

Beganović: Da li je građanima Zenice potreban gradonačelnik koji po metodama iz najcrnjih komunističkih vremena kreira javno mišljenje i zabranjuje slobodu informiranja?

Kažu da je pravi čovjek u pravo vrijeme ...čovjek koji nema dlake na jeziku. Čovjek koji kao takav nam i treba za bolje sutra ....

Nasir Beganović je bez dlake na jeziku rekao i svoje mišljenje o Gebelsovoj propagandi na području Grada Zenica. Njegovo mišljenje prenosim u cjelosti:




RTV Zenica pod diktatorskom palicom Kasumovića?

Pitam se kao građanin Zenice zašto javni servis RTV Zenica koja služi građanima radi pružanja objektivnih i nepristrasnih informacija nije emitovala prilog u sinošnjoj informativnoj emisiji „Zenica info“ 29.08.2018 godine, da je održano unutarstranačko savjetovanje SBB BIH u prepunoj sali Bosanskog Narodnog Pozorišta na kojem je prisustovao predsjednik stranke gospodin Fahrudin Radončić.

Obzirom da je noć ranije održan skup Nezavisnog Bloka kojem pripada gospodin Fuad Kasumović gradonačelnik Zenice, u istoj informativnoj emisiji, dakle „Zenica Info“ napravljen je i emitovan prilog o pomenutoj stranačkoj tribini dana 28.08.2018 godine. Sumnja u nepristrasnu uređivačku politiku potkrepljuje i činjenica da su na skupu SBB BIH bili prisutni novinari RTV Zenice koji su snimili izjave gospodina Fahrudina Radončića, Nasira Beganovića i Ismeta Sarajlića kao i kadrove prepune dvorane.

Na osnovu navedenih informacija opravdano sumnjamo da je ovaj javni servis koji se finansira prvenstveno iz budžeta svih građana grada Zenice zloupotrebljen od strane gradonačelnika Zenice, gospodina Fuada Kasumovića i ovim putem pozivam rukovodstvo RTV Zenica da nam daju obrazloženje koje i zašto naredio da se ne emituje prilog o navedenom skupu SBB BIH.

Da li je građanima Zenice potreban takav gradonačelnik koji po metodama iz najcrnjih komunističkih vremena kreira javno mišljenje i zabranjuje slobodu informiranja?

autor: Nasir Beganović








Nema komentara:

Objavi komentar

Irfan Čengić kritikovao vrh SDP-a: Opstruisali su me i maltretirali

Irfan Čengić, aktuelni zastupnik SDP-a Bosne i Hercegovine u federalnom parlamentu koji je na ovim Općim izborima bio kandidat...