Blog je pokrenut 17 oktobra 2012.god. s ciljem da se upozori na mnoštvo nezaposlenih i onih koji žive na rubu preživljavanja. Dvije godine poslije "trideset drugi vijećnik"je dostigao veliki broj čitalaca čije tekstove nerijetko prenose i razni bh portali. Teme su proširene, a blogu su se pridružili slobodni, misleći građanski aktivisti koji će govoriti o društvenim problemima koji tište građane ovog grada, kantona i države. Autor bloga: Muhamed Pivić


četvrtak, 10. svibnja 2018.

Babinci 100% su prilagodili aktivizam 50% sebi, 50% gradonačelniku?!

Svakako da treba pohvaliti njihov gradski aktivizam i posebno zalaganje za očuvanje prirode i njihovu zajedničku akciju čišćenja područja Smetova koju su uradili u saradnji sa Gradskom upravom Zenica ali isto tako treba istaći i inertnost kod masovnog izvoza šume iz Babinskog sliva. 

Gledajući po fotografiji izgleda kao da štite JP Šumsko privredno društvo Zeničko - dobojskog kantona - poslovnu jedinicu "Šumarija Zenica". Osim nepropisnog parkiranja na zelenim površinama kamioni ovog preduzeća svakodnevno izvoze drvo i uništavaju nedavno urađeni kontroverzni put u dužini od 450 metara koji je gradonačelnik navodno uz pomoć društveno odgovornih kompanija doveo u pristojno stanje i time poboljšao uvjete života velikog broja stanovnika našeg grada.

Podsjećam kako su na prošlogodišnjim insceniranim demonstracijama zahtjevi oko 10 mjesnih zajednica Babinskog sliva bili da se dionica puta Bolnica - Kula, koju su, kako kažu, uništili koncesionari, vrati u prvobitno stanje. Gradonačelnikova ucjena, "savremeni reket" o kojem sam pisao rezultirao je sanacijom dionice u dužini od 450 metara na račun JP Autocesta Federacije Bosne i Hercegovine, Euro-Asfalta Sarajevo i PD "Komgrad - Ze" koji sam osjetio i na svojim leđima.
Neke ranije procjene govore da se samo na opštini Zenica nelegalno posječe 10.000 m3 a kantonalna uprava ne prikaže ni deseti dio. Da li i ovaj kamion ulazi u navedeno nije mi poznato. Čitalac koji mi je proslijedio fotografiju reagovao je na nepropisno parkiranje. 


 

Nema komentara:

Objavi komentar

Popularni postovi