Blog je pokrenut 17 oktobra 2012.god. s ciljem da se upozori na mnoštvo nezaposlenih i onih koji žive na rubu preživljavanja. Dvije godine poslije "trideset drugi vijećnik"je dostigao veliki broj čitalaca čije tekstove nerijetko prenose i razni bh portali. Teme su proširene, a blogu su se pridružili slobodni, misleći građanski aktivisti koji će govoriti o društvenim problemima koji tište građane ovog grada, kantona i države. Autor bloga: Muhamed Pivić


subota, 28. travnja 2018.

Uspješan dan za Udruženje gluhih i nagluhih grada Zenica

Danas (subota, 28.04.2018.g. ) u prostorijama Udruženja gluhih i nagluhih grada Zenica, izvršila se podjela 12 slušnih aparata za djecu.
Uz saradnju sa "Crvenim polumjesecom" uspjeli smo obezbijediti odgovarajuće slušne aparate za djecu koja su vrtićka grupa ili idu u školu, javljaju iz ovog udruženja. Ovaj projekat je vrijedan oko 35.000 KM koji su obezbijedili dobri ljudi preko Crvenog polumjeseca. Veliki problem gluhih osoba, a pogotovo djece je komunikacija sa drugima.
"Ovim slušnim aparatima biće smanjena ova prepreka da i ova djeca postanu aktivni članovi društvene zajednice u kojoj žive i odrastaju", riječi su sekretara ovog udruženja Branke Jurić.
Djeca su prezadovoljna što se vidi na njihovim licima, a kada su oni zadovoljni zadovoljstvo se vidi i na licima njihovih roditelja. Ovo je bio vrlo uspješan dan za jedno ovako malo udruženje.
 

Nema komentara:

Objavi komentar

Popularni postovi