nedjelja, 28. siječnja 2018.

Ova djevojčica nije loše obučena, a njenoj majci fali posao i komad hljeba

Zenički političari se hvale akcijom "humanitarnih kontejnera" navodeći da su po uzoru na zapad, izostavljajući činjenicu da tamošnji kontejeneri nisu postavljeni da bi njihovi stanovnici vadili iz njih odjeću i oblačili na sebe, već da bi je poslali u siromašne zemlje. Iako sam zbog svog ličnog stava bio izložen napadima od strane socijal-demokrata koji se zalažu za slobodu govora ostajem pri svojoj tvrdnji da Zenici ne trebaju kontejneri sa odjećom, hranom idr.glupostima već konkretni pomaci u stvaranju samoodrživog života zagarantovanog Evropskom konvencijom i Univerzalnom deklaracijom o ljudskim pravima. Deklaracijom u kojoj se osudjuju ovakva mučenja jer su zaista ponižavajuća . Dakle, vaš krajnji domet političkog djelovanja ili krajnji cilj je da poslije otvorenih kontejnera ili "kuka dobrote" sa bačenom bajatom hranom tajkuna i političara ovom stanovništvu obezbjedite humanitarne kontejnere s odjećom.

U tom kontekstu bih izdvojio priču iz Zenice koju je prenio jelahba.info.
Jedan građanin Zenice nakon što je zatekao djevojčicu u kontejneru kako traži komad hljeba podijelio je srceparajuću priču.

#Bosno,#Zenico,#ljudi, ovo nam je odraz stanja u državi i gradu, gdje ranim jutrom prilikom bacanja smeća u kontenjer zatičem curicu od nekih 7/8 godina kako stoji u kontejnerui rovi, traži komad kruha, a mama pored nje čeka hoće li nešto i pronaći.

Hoćemo li se uskoro dijeliti na one u kontejnerima i one koji su u stilu ne okreći se sine napustili ovu zemlju...

Do kada ??? 
– piše ovaj građanin.

Jelahba.info koji je objavio ove fotografije, dao je i svoj komentar:
– Hoćemo li ikada otvoriti oči?? I prestati biti toliko pasivni i slijepi na sve ovo što nas okružuje. Pa i tamo gdje teku med i mlijeko ljudi dižu glas na najmanju promjenu na gore… A mi? Mi živimo u jadu i čemeru, pogrbljeni do zemlje. A sve nam je to jer jedino što znamo je da šutimo. Probudi se čovječe dok si još čovjek !!

Izvor: jelahba.info





Nema komentara:

Objavi komentar

Irfan Čengić kritikovao vrh SDP-a: Opstruisali su me i maltretirali

Irfan Čengić, aktuelni zastupnik SDP-a Bosne i Hercegovine u federalnom parlamentu koji je na ovim Općim izborima bio kandidat...