nedjelja, 30. travnja 2017.

Hadžiahmetović: Potpuno je svejedno da li je gradonačelnik lud ili je nesposoban

Kandidat za gradonačelnika Zenice proteklih lokalnih izbora Mirad Hadžiahmetović objašnjava kako smjeniti Fuada Kasumovića, aktuelnog gradonačelnika. Obzirom da mu je bio protukandidat i ne čudi, ali koliko znam, do juče ga je podržavao. Čak smo imali i suprotne stavove oko nekih poteza koje je povukao gradonačelnik Kasumović (npr.oko blokiranja tranši rtv Zenici). U njemu je vidio i novog bošnjačkog Člana predsjedništva, a u međuvremenu promjenio je mišljenje i danas piše savjet gradskim vijećnicima kako smjeniti Fuada Kasumovića.

“Nakon pola godine vlasti Fuada Kasumovića evidentno je da on u svom mandatu neće realizirati nijedan razvojni projekt. Samo se svađa, te pravi predstave zanimljive za gledanje na TV čime najviše podsjeća na Vojislava Šešelja”, piše na svom novootvorenom blogu organizacijagradazenica.blogspot.ba

Za aktuelnog gradonačelnika kaže da su u njegovom radu primjetne sve vrste nepotističkog djelovanja poput zapošljavanja nekog šofera koji mu je školski drug i 'zavrtanja pipe' prema dosadašnjim korisnicima javnih sredstava, a da nije jasno kome daje taj novac. U svakom slučaju novac iz budžeta se troši, a niko ne zna ko ga dobija.

“Potpuno je svejedno da li je gradonačelnik Zenice lud ili je nesposoban. Ukoliko u svom mandatu neće znatno povećati zaposlenost, te izgraditi objekte poput Arene ili GGM-a, poput njegovog prethodnika, onda je poželjno da što prije ode”, ističe Hadžiahmetović.

Hadžiahmetović predlaže novu organizaciju grada u kojoj će definirati Grad Zenicu kao zajednicu pet općina. Temeljni prihodi i imovina će biti preneseni na općine na čijem teritoriju se nalaze, a u okviru grada će ostati zajedničke funkcije o kojima će se dogovoriti i za čije finansiranje će općine udružiti sredstva. Na ovaj način će gradonačelnik Kasumović ostati bez budžeta, a sa dugovima za GGM i gomilom novozaposlenih kojima neće moći izmiriti plate. Ukoliko općine gradu ne odobre sredstva za izmirenje kredita za GGM jedina opcija za gradonačelnika će biti neopoziva ostavka i odlazak iz politike.

Detaljno objašnjenje teritorijalne organizacije i način smjene gradonačelnika Kasumovića možete pročitati ovdje.

Nema komentara:

Objavi komentar

Irfan Čengić kritikovao vrh SDP-a: Opstruisali su me i maltretirali

Irfan Čengić, aktuelni zastupnik SDP-a Bosne i Hercegovine u federalnom parlamentu koji je na ovim Općim izborima bio kandidat...