nedjelja, 22. siječnja 2017.

Nelegalna eksploatacija šume u slivu Babine rijeke!?

Ekološko udruženje “Eko Tvrtkovac” putem društvene mreže fejsbuk poziva nadležne organe da postupe u skladu za zakonom i kazne prekršitelje navodno nelegalne eksploatacije šume.

“Pozivamo organe države, tj. vlasti u gradu Zenici (saobraćajnu policiju i vijećnike u gradskom vijeću) i vlasti u ZDK kantonu (kantonalnu inspekciju) da provjere ove navode i postupe u skladu sa Zakonima ove države i kazne prekršitelje”, navode u obraćanju javnosti putem društvene mreže facebook.

- Opterećenje mosta, po našem mišljenju, nije usklađeno sa težinom tereta. Vidi se da dvoosovinsko opterećenje ne smije preći 10 t tereta. Ovaj šticar to premašuje.

Takođe je vidljivo da, uglavnom, nema pločica postavljenih na odsječeno bukovo drvo. Što znači da se opet krše zakoni i da se to može tretirati samo kao krađa.

Po registraciji vozila je lako ustanoviti o kome se radi. Ovakvih tura svakodnevno ima barem dvije. Valjda će neko u vlasti uraditi svoj posao zbog čega prima plaću, ističu u javnom obraćanju i pozivaju mještane Sliva Babine rijeke, da otežaju nelegalnu eksploataciju šume, bez koje Sliv Babine rijeke neće biti nizašta, umjesto da bude najljepše mjesto za život.






Nema komentara:

Objavi komentar

Irfan Čengić kritikovao vrh SDP-a: Opstruisali su me i maltretirali

Irfan Čengić, aktuelni zastupnik SDP-a Bosne i Hercegovine u federalnom parlamentu koji je na ovim Općim izborima bio kandidat...