Blog je pokrenut 17 oktobra 2012.god. s ciljem da se upozori na mnoštvo nezaposlenih i onih koji žive na rubu preživljavanja. Dvije godine poslije "trideset drugi vijećnik"je dostigao veliki broj čitalaca čije tekstove nerijetko prenose i razni bh portali. Teme su proširene, a blogu su se pridružili slobodni, misleći građanski aktivisti koji će govoriti o društvenim problemima koji tište građane ovog grada, kantona i države. Autor bloga: Muhamed Pivić

ponedjeljak, 19. rujna 2016.

Dino Mustafić izdao Našu Stranku!?

Vjerovali ili ne, Dino Mustafić član Predsjedništva Naše stranke i jedan od osnivača Naše stranke glasat će za člana Demokratske Fronte!?

“Sretan sam što podršku dobijam sa svih strana, a posebno od Dine Mustafića. Moj odgovor će biti kroz kreativne ideje i konkretna rješenja”, piše na svom fejsbuk profilu Samer Rešidat kandidat Demokratske fronte za načelnika Općine Centar na predstojećim Lokalnim izborima. Nije li ovo izdaja od strane Dine Mustafića člana Predsjedništva Naše stranke i jednog od osnivača Naše stranke? Zna li Dino Mustafić da je njegova stranka ima svog kandidata, Admira Bukvu, dugogodišnjeg sportskog radnika i humanitarca? Nije li logičnije da glasa za kandidata iz redova stranke čiji je osnivač? Dino, Dino, jebo li ti svoje “R” i svoju podRšku.

Pogledajte video izjavu podrške Dine Mustafića:

video

1 komentar:

  1. Da li ovo znači da se DF i naša stranka uskoro ujedinjuju u najjaču lijevu snagu na BH političkoj sceni - Naš DF? :-D

    OdgovoriIzbriši

Na raskršću života

Na raskršću života
Ako je toliko važna etnička pripadnost i taj nekakav jebeni osjećaj nacionalnog identiteta za kojim pojedinci ili čak veliki broj njih traga stotinama godina unazad, a u tom traganju su spremni i na međusobna prepucavanja, teške riječi, prijetnje ili progone neka mi onda neko od njih objasni zašto toliki broj ljudi iz njihove etnije napuštaju svoju domovinu i okruženje u kojem su se osjećali „svoji na svome“ ? Može li se išta kupit za taj „osjećaj pripadnosti“? Zašto se na poslijetku taj „osjećaj pripadnosti“,( odlaskom iz domovine) mijenja i uzima državljanstvo druge države? Ovoj kleronacionalističkoj vlasti odgovara da se njeni građani bave sami sobom, da se vraćaju u tu daleku prošlost jer sve dok su „tamo daleko“ niko ih neće pitati za sutra. Meni je ostalo, u najboljem slučaju još nekoliko godina života i ne mislim ga trošiti na budalaštine odakle potičem ja, a odakle Bosna. Iz pi*ke materine, i ja i ova vukojebina i ovi „kreteni“ što se međusobno prepucavaju, eto odakle. Imate li posao? Osmočasovno radno vrijeme, odgovarajuću platu, slobodne dane, godišnje odmore? Ako imate, onda ništa. Shvatam, plaćeni ste da spinujete i naivne vodite žedne preko vode. Muhamed Pivić, 32 vijećnik.

Arhiva bloga

Popularni postovi