Blog je pokrenut 17 oktobra 2012.god. s ciljem da se upozori na mnoštvo nezaposlenih i onih koji žive na rubu preživljavanja. Dvije godine poslije "trideset drugi vijećnik"je dostigao veliki broj čitalaca čije tekstove nerijetko prenose i razni bh portali. Teme su proširene, a blogu su se pridružili slobodni, misleći građanski aktivisti koji će govoriti o društvenim problemima koji tište građane ovog grada, kantona i države. Autor bloga: Muhamed Pivić


četvrtak, 20. studenoga 2014.

Zaposlenici općine Zenica: Proslava dodjele titule Grada...

Vijećnici Općinskog Vijeća Zenice usvojili su danas, na svečanoj sjednici vijeća, prijedlog privremene statutarne odluke o proglašenju Grada Zenica.

Obzirom da su se zaposlenici općine Zenica asimilirali s doseljenicima izvedena je i najnovija verzija Bošnjačkog narodnog kola. :)

Objava je satiričnog karaktera i ima humorističan pristup svakodnevnici, a video je originalan i objavljen na nekim portalima pod nazivom šopsko oro uz Thunderstruck od AC/DC, izvedeno u Bugarskoj... Autor videa koji je premašio 270.000 pregleda na YouTubeu je Veselin Banov.


Usvajanjem ove odluke zenička općinska zajednica i zvanično postaje grad, nakon završetka službene procedure, koja je pokrenuta u maju 2007.godine. Pojedinosti privremene statutarne odluke, na svečanoj sjednici, obrazložio je Selver Keleštura, sekretar Općine Zenica, nakon čega su vijećnici jednoglasnom odlukom usvojili prijedlog da ova lokalna zajednica od danas nosi titulu grada i imenuje se kao Grad Zenica.


Nema komentara:

Objavi komentar

Popularni postovi