četvrtak, 20. studenoga 2014.

Zaposlenici općine Zenica: Proslava dodjele titule Grada...

Vijećnici Općinskog Vijeća Zenice usvojili su danas, na svečanoj sjednici vijeća, prijedlog privremene statutarne odluke o proglašenju Grada Zenica.

Obzirom da su se zaposlenici općine Zenica asimilirali s doseljenicima izvedena je i najnovija verzija Bošnjačkog narodnog kola. :)

Objava je satiričnog karaktera i ima humorističan pristup svakodnevnici, a video je originalan i objavljen na nekim portalima pod nazivom šopsko oro uz Thunderstruck od AC/DC, izvedeno u Bugarskoj... Autor videa koji je premašio 270.000 pregleda na YouTubeu je Veselin Banov.


Usvajanjem ove odluke zenička općinska zajednica i zvanično postaje grad, nakon završetka službene procedure, koja je pokrenuta u maju 2007.godine. Pojedinosti privremene statutarne odluke, na svečanoj sjednici, obrazložio je Selver Keleštura, sekretar Općine Zenica, nakon čega su vijećnici jednoglasnom odlukom usvojili prijedlog da ova lokalna zajednica od danas nosi titulu grada i imenuje se kao Grad Zenica.


Nema komentara:

Objavi komentar

Irfan Čengić kritikovao vrh SDP-a: Opstruisali su me i maltretirali

Irfan Čengić, aktuelni zastupnik SDP-a Bosne i Hercegovine u federalnom parlamentu koji je na ovim Općim izborima bio kandidat...