srijeda, 17. rujna 2014.

O moralnom kredibilitetu političke ličnosti: Učinite nešto za domovinu ili emigrirajte!

O moralnom kredibilitetu političke ličnosti u zemlji, odnosno u našem kantonu najbolje govori sastav ministarstva kojeg možete vidjeti na zvaničnoj web.stranici Zeničko-dobojskog kantona.
Šta reći? Sastav ministarstva je samo takav :))) sastav u kojem , vjerovali ili ne, nedostaje jedan ministar već nekoliko mjeseci. Naime, radi se o ministru za pravosuđe i upravu kojeg nemamo još od juna mjeseca, nakon što je prethodna ministrica Romana Brkić razriješena dužnosti jer je izabrana za sutkinju Osnovnog suda u Banjoj Luci.

Šta reći o Vladi koja ne pomišlja na ranije date ostavke, vladi koja diže enormne kredite pokušavajući na taj način rješiti probleme isplate mizernih davanja majkama porodiljama, prosvjetnim radnicima, policajcima ili o ministrici finansija, osobom najodgovornijom za finansijski kolaps, koju Skupština ne može smijeniti i pored prijedloga za smjenu.

O Vladi koja ne pomišlja na ranije date ostavke, vladi koja lobira majke porodilje da protestvuju a potom dođu na Skupštinu kantona kako bi izvršile pritisak na poslanike za pomenute kredite.

Zatim, šta reći o ministrici zdravstva u Vladi ZDK-a protiv koje je Kantonalno tužilaštvo Zeničko dobojskog kantona podiglo optužnicu protiv zloupotrebe položaja, a optužnica se odnosi na postupak imenovanja jednog od članova Upravnog odbora kantonalnog zavoda Zdravstvenog osiguranja iako se kandidat uopće nije nalazio na listi prijedloga.

Ili recimo, šta reći o stanju bezbjednosti na području Zeničko-dobojskog kantona?

Ako vam ministar unutrašnjih poslova ima „lični problem“ sa osobom „odranije poznatoj organima gonjenja“, koja više godina maltretira i druge građane, a koji ne može riješiti, kakve tek možete očekivati vi obični građani?

Kakva nam je vlast takve i rezultate možemo očekivati .... A kakve ćemo ličnosti i s kakvim kredibilitetom izabrati početkom idućeg mjeseca? Budemo li praktikovali po dosadašnjem scenariju nije teško pogoditi.

I na kraju svega, šta reći? Možda najbolje jednu revidiranu izreku „Učini nešto za domovinu ili emigriraj“!

Nema komentara:

Objavi komentar

Irfan Čengić kritikovao vrh SDP-a: Opstruisali su me i maltretirali

Irfan Čengić, aktuelni zastupnik SDP-a Bosne i Hercegovine u federalnom parlamentu koji je na ovim Općim izborima bio kandidat...