Blog je pokrenut 17 oktobra 2012.god. s ciljem da se upozori na mnoštvo nezaposlenih i onih koji žive na rubu preživljavanja. Dvije godine poslije "trideset drugi vijećnik"je dostigao veliki broj čitalaca čije tekstove nerijetko prenose i razni bh portali. Teme su proširene, a blogu su se pridružili slobodni, misleći građanski aktivisti koji će govoriti o društvenim problemima koji tište građane ovog grada, kantona i države. Autor bloga: Muhamed Pivić

srijeda, 17. rujna 2014.

O moralnom kredibilitetu političke ličnosti: Učinite nešto za domovinu ili emigrirajte!

O moralnom kredibilitetu političke ličnosti u zemlji, odnosno u našem kantonu najbolje govori sastav ministarstva kojeg možete vidjeti na zvaničnoj web.stranici Zeničko-dobojskog kantona.
Šta reći? Sastav ministarstva je samo takav :))) sastav u kojem , vjerovali ili ne, nedostaje jedan ministar već nekoliko mjeseci. Naime, radi se o ministru za pravosuđe i upravu kojeg nemamo još od juna mjeseca, nakon što je prethodna ministrica Romana Brkić razriješena dužnosti jer je izabrana za sutkinju Osnovnog suda u Banjoj Luci.

Šta reći o Vladi koja ne pomišlja na ranije date ostavke, vladi koja diže enormne kredite pokušavajući na taj način rješiti probleme isplate mizernih davanja majkama porodiljama, prosvjetnim radnicima, policajcima ili o ministrici finansija, osobom najodgovornijom za finansijski kolaps, koju Skupština ne može smijeniti i pored prijedloga za smjenu.

O Vladi koja ne pomišlja na ranije date ostavke, vladi koja lobira majke porodilje da protestvuju a potom dođu na Skupštinu kantona kako bi izvršile pritisak na poslanike za pomenute kredite.

Zatim, šta reći o ministrici zdravstva u Vladi ZDK-a protiv koje je Kantonalno tužilaštvo Zeničko dobojskog kantona podiglo optužnicu protiv zloupotrebe položaja, a optužnica se odnosi na postupak imenovanja jednog od članova Upravnog odbora kantonalnog zavoda Zdravstvenog osiguranja iako se kandidat uopće nije nalazio na listi prijedloga.

Ili recimo, šta reći o stanju bezbjednosti na području Zeničko-dobojskog kantona?

Ako vam ministar unutrašnjih poslova ima „lični problem“ sa osobom „odranije poznatoj organima gonjenja“, koja više godina maltretira i druge građane, a koji ne može riješiti, kakve tek možete očekivati vi obični građani?

Kakva nam je vlast takve i rezultate možemo očekivati .... A kakve ćemo ličnosti i s kakvim kredibilitetom izabrati početkom idućeg mjeseca? Budemo li praktikovali po dosadašnjem scenariju nije teško pogoditi.

I na kraju svega, šta reći? Možda najbolje jednu revidiranu izreku „Učini nešto za domovinu ili emigriraj“!

Nema komentara:

Objavi komentar

Popularni postovi

Na raskršću života

Na raskršću života
Ako je toliko važna etnička pripadnost i taj nekakav jebeni osjećaj nacionalnog identiteta za kojim pojedinci ili čak veliki broj njih traga stotinama godina unazad, a u tom traganju su spremni i na međusobna prepucavanja, teške riječi, prijetnje ili progone neka mi onda neko od njih objasni zašto toliki broj ljudi iz njihove etnije napuštaju svoju domovinu i okruženje u kojem su se osjećali „svoji na svome“ ? Može li se išta kupit za taj „osjećaj pripadnosti“? Zašto se na poslijetku taj „osjećaj pripadnosti“,( odlaskom iz domovine) mijenja i uzima državljanstvo druge države? Ovoj kleronacionalističkoj vlasti odgovara da se njeni građani bave sami sobom, da se vraćaju u tu daleku prošlost jer sve dok su „tamo daleko“ niko ih neće pitati za sutra. Meni je ostalo, u najboljem slučaju još nekoliko godina života i ne mislim ga trošiti na budalaštine odakle potičem ja, a odakle Bosna. Iz pi*ke materine, i ja i ova vukojebina i ovi „kreteni“ što se međusobno prepucavaju, eto odakle. Imate li posao? Osmočasovno radno vrijeme, odgovarajuću platu, slobodne dane, godišnje odmore? Ako imate, onda ništa. Shvatam, plaćeni ste da spinujete i naivne vodite žedne preko vode. Muhamed Pivić, 32 vijećnik.